Design/Belsőépítészet

Funkcionalitás és esztétika találkozása – A Nowy Styl új bemutatóterme Budapesten

2021.08.11. 13:56

A Nowy Styl új budapesti bemutatóterme első pillantásra megragadja a figyelmet, minimalista megjelenése és könnyed eleganciája végig fenntartja az érdeklődést. A főként hűvös színekkel játszó, indusztriális belső tér, melyben a beton, az üveg és az acél dominál, izgalmas képi világot kelt. Látogatásunk során feltárulnak előttünk a projekt összefüggő részei. Az ipari környezet a művészettel párosul, melynek különleges összhatását a gondosan kiválasztott egyedi kiegészítők és termékek adják meg. 

Térelosztás a gyakorlatban – egy élettel teli bemutatóterem

Az újonnan megnyílt bemutatóterem az Agora Budapest irodaházának 10. emeletén található - Budapest üzleti központjában, a Váci úton. Azonban ez nem csupán egy termékbemutató, hanem egy élettel teli tér, és a csapatuk munkahelye is.

“Amikor meghívjuk ügyfeleinket, hogy látogassanak el hozzánk, az a célunk, hogy megmutassuk nekik, hogyan dolgozunk és hogy a tér kialakítása, a bútorok elhelyezése hogyan támogat minket mindennapi feladatainkban. Vendégeinknek alkalmuk nyílik megtekinteni, hogyan működik a térelosztás a gyakorlatban. Bemutatjuk többek között a tárgyalásokra tervezett tereket - a Buda és a Pest tárgyalókat -, valamint egy nagy nyitott konyhát kávézóval, egy társalgót gyönyörű kilátással a városra, egy zárt irodát, fókuszszobát és egy ötletelésre kialakított helységet. De ez a hely több mint egy irodai koncepció, vagy gyönyörű belső tér - szeretnénk bemutatni a Nowy Styl ergonomikus és megbízható termékeit, melyek a mindennapi munkavégzésben támogatnak minket. Vendégeinket is arra ösztönözzük, hogy jöjjenek el és nézzék meg, hogyan összpontosítunk az ergonómiára és a precíz kivitelezésre. Látogatóink ennek lehetnek részesei egy rövid időre. Bátorítjuk őket, hogy próbálják ki székeinket és egyéb bútorainkat " - mondja Wasilewski Patrik, a Nowy Styl Hungary ügyvezető igazgatója.

Funkcionalitás vagy design?

Egy irodaterület elrendezésekor gyakran szembesülünk a dilemmával: funkcionalitás vagy design? Hogyan lehet egyensúlyba hozni a kettőt úgy, hogy közben az iroda izgalmas, figyelemfelkeltő legyen, és maradandó benyomást alakítson ki a cégedről? Erre ad nekünk választ Marcin Magier, a budapesti bemutatóterem belsőépítészeti koncepciójának megalkotója.

„Az új budapesti bemutatóterem megtervezésekor mindkét szempontot figyelembe vettük, de a funkcionalitás volt a prioritás. Ebben az esetben a design követte a funkcionalitást. Az esztétika fontos, de a döntő tényező mindig az, hogy az iroda támogat-e minket a mindennapi munkánk során. Legyen egy kényelmes hely a munkavégzésre és az összpontosításra, ugyanakkor inspirációra és kreativitásra is ösztönözzön." – foglalta össze Marcin Magier, a Nowy Styl tervezője és fit-out mérnöke.

Indusztriális belső tér - tökéletes háttér a termékeik bemutatásához

Beton, üveg, fémelemek, ipari mennyezet, terpesztett lemezzel kiegészítve - a belsőépítész nyers alapot választott, amely a termékeik bemutatásának a hátterévé válik. A belső tér színsémája a szürke és a fehér változatos árnyalatain alapszik. Azonban a tér így is rendkívül kifejező – a lounge kék színnel van berendezve, ami illeszkedik a falon található grafikához, míg a workshop szoba sárga színe pedig a kreativitást fokozza.

“A belső tér elrendezésének átfogó megközelítése, valamint a részletekre való figyelemnek köszönhetően a budapesti bemutatóterem egyedülálló, utánozhatatlan karakterrel rendelkezik. Ez a gondosan kiválasztott anyagokban, a világítási technikákban, és a különféle színekben, formákban és textúrákban jelenik meg, melyek meghatározó hangulatot teremtenek. A design a funkcionalitásra és az egyszerű formákra összpontosít. A könnyed átmenet a fehér és a meleg szürke árnyalatok között, fa részekkel kiegészítve megfelelő hátteret biztosít a szemet gyönyörködtető bútorok számára. Budapesti bemutatótermünkben olyan darabokat lehet látni, mint a Colani fotel az egyedülálló, texturált Coda 2 by Kvadrat kárpitozással, vagy a Creva termékcsalád foteljei, fényűző „fahéj" bőr kárpittal" – tette hozzá Marcin Magier.

Egy tér, Neked tervezve

Bemutatótermük nem csak a csapat munkahelye, hanem egy tökéletes hely az ügyfelekkel való találkozásra és az együttműködésre is. Támogatni szeretnék a belsőépítészeket, akik érdeklődnek a Nowy Styl termékei és megoldásai iránt. Partnereik tesztelhetik és megvitathatják ötleteiket a közel 500m2-es területen. Vendégeik használhatják az összes teret, tesztelhetik termékeiket, és a „kreatív" területen szövet- és színmintákkal ismerkedhetnek meg. Csapatuk rendelkezésre áll - örömmel osztják meg ismereteiket és tapasztalataikat, valamint segítenek kiválasztani a legjobb bútorokat és akusztikai megoldásokat.

Miért jó ötlet meglátogatni a Nowy Styl bemutatótermét Budapesten?

Egy hely, teli irodai inspirációkkal - megtekintheted a különféle tevékenységeken alapuló zónákhoz tervezett legújabb bútormegoldásaikat.

• Irodai zónák a gyakorlatban - elárulják, miért osztották meg a teret úgy, ahogy. Minden részlet számít, és semmit sem bíztak a véletlenre.

• Az építészek paradicsoma – a „kreatív" tér, beleértve a magas projektasztalt, a bútorlapokat és színmintákat tartalmazó szekrényt, egy helyet, ahol kísérletezhetsz, tesztelhetsz, és inspirálódhatsz, vagy csak játszhatsz a színekkel és a textúrákkal.

• Szakértői csapat - egy hely, ahol találkozhatsz az egész csapattal, akik segítenek megtervezni saját irodád.

Találkozz velük az Agora Budapest irodaházban!