Emberek/Interjú

Győrffy Attila

2012.04.02. 09:23

Talán az a Győrffy Attila, aki elsősorban családi ház kertjeinek terveivel és kivitelezésével vált ismertté? Aki egy Budán, egy a Balatonnál és egy Gödöllőn megépült, vízarchitectúrákban gazdag kerttel pályázott? Szavazz!

Hivatásomban a meghatározó elv, hogy a szakmánk gyakorlat. Az elkészült munka az, mely megmutatja, hogy jól dolgoztunk-e a tervezés során. Használhatóság, fenntarthatóság, arányok, harmónia.

 

 

 

Mesterséges környezetben élünk, de vágyunk a természetre. Ezt kell nyújtani a legjobban elhihető formában. A bemutatott munkákban jelentős szerepe van a víznek. Mozgása nyugalmat ad, energiával tölt fel. Minden kertben jelen lehet, ha jól aránylik az egészhez méretben, megjelenésben. A megépítése összetett folyamat. Időtálló agyagok,rejtett technika, de természetes megjelenés.

 

 

 

Eddigi /kb. 50/ szakmai publikációim is erről szólnak. Volt tanárom -Balogh András- megfogalmazásában: „A kert élő  műalkotás” szellemében élek. A természet tanít, és ha megértem , amit üzen, élővé tudom tenni a köveket. Ha érzem a ritmusukat dallam lesz belőle.