Programok

Hello wood fesztivál 2011 Wood, film & typo workshop

2011.06.30. 08:08

Vegyél te is részt az idei Hello Wood 2011 fesztiválon 2011. július 6-13. között Csórompusztán.

A Hello Wood ezévben július 6-13. között a kapolcsi Művészetek Völgye programsorozatot két hétten megelőzően, a Kapolcs és Vigántpetend közötti, festői szépségű Csórompusztán kerül megrendezésre.

Az elszállásolás hozzáértő kezek által felújított száz éves tanyaépületek udvarán, sátrakban történik. A tanyaépületek a közösségi funkciókat fogadják be, valamint azokat a programokat, amelyek fedett teret igényelnek (typo, film vágás). A tisztálkodási lehetősgé fedetten megoldott.

Megvalósulni látszik a szándék, hogy a tavaszi évhez képest lépjünk újra egyet és a Wood Fesztivál ne csak nevében legyen fesztivál. Nyári egyetem hangulatában, esti szakmai előadásokkal egybekötött kötetlen beszélgetésekkel, koncertekkel, vetítésekkel bővül a Hello Wood idei programja. Előadóink között neves építészek, grafikusok, szakterületükön elismert egyetemi tanárok szerepelnek. Az előadók listáját, amint véglegesség válik, közzétesszük a honlapunkon.

Wood workshop

A faépítészeti ág immáron 10 csapattal indul, a részvételre 5 magyar és 4 külföldi felsőoktatási intézmény építészeti kara kapott meghívást. Intézményenként 4-5 hallgatót delegálnak a workshopra. A résztvevő diákok 5 fős csapatokat alkotva, intézmények és nemzetek keveredése mellett, egy a szakmájában kiemelkedő, elismert csoportvezető szárnyai alatt valósíthatják meg egyéni ötleteikből szőtt közös elképzeléseiket egy hét leforgása alatt. A csoportvezetői rendszer egyedülálló lehetőség az építész generációk közötti falak lebontására, olyan ismeretségek kialakítására, melyek az egyetem falain túlmutatnak. 

 

 

 

Typo workshop

Feladat: installáció tervezése és készítése 1 km papír felhasználásával, reflektálva a helyszínre. 

 

 

 

Video workshop

Hogy mutatnád be egy falu mindennapi életét?

A négy fős stáboknak -színész, operatőr, rendező, csoportvezető- ki kellett találniuk egy, a stáb színész tagja által alakítandó karaktert, akit bele kell helyezniük a falu valós, mindennapi életébe. Egy 5 perces fikciós rövidfilmet kell létrehozni egy fiktív karakterre támaszkodva, a falu lakói által alakítandó amatőr szereplőkkel, a falu valós helyszínein. Érdekel minket az a helyzet, ahol a valós élet és a fikció találkozik egymással. A filmet egy hét leforgása alatt kell előkészíteni, leforgatni és megvágni. A rövidfilmek első vágott verzióját a hét végén a workshop résztvevői, az érdeklődő helyibéliek, valamint a záróeseményre meghívott vendégek számára levetítjük.

Olyan már filmes vagy színházi tapasztalattal rendelkező résztvevőket keresünk, akik szeretnék magukat kipróbálni egy szokatlan és kötött forgatási szituációban, egy intenzív és kihívással teli csapatmunkában. 

 

 

 

Részletek a HELLO WOOD 2011 oldalán.

Videó a tavalyi HELLO WOOD fesztiválról. 

Interjú a Fesztivál kurátorával