Programok

Helyszíni szemle: "A Szombathelyi Weöres Sándor Színház új épülete" pályázat

2008.07.21. 09:07

A második helyszíni szemle 2008. július 25-én, pénteken 11 órakor
(A pályaművek postára adásának határideje: 2008. október 27-én 24 óra)

"A Szombathelyi Weöres Sándor Színház új épülete" tervpályázat

Második helyszíni szemle 2008. július 25-én, pénteken 11 órakor

"Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Weöres Sándor Színház új épületét a Március 15. téren, a jelenlegi Művelődési és Sportház melletti területen – a tömb jelenlegi beépítésének részleges elbontását követően – kívánja megvalósítani, oly módon, hogy a színházhoz, mint kulturális intézményhez olyan kiegészítő funkciók is társuljanak, melyek révén a színház a nap minél nagyobb részében nyitott, élő városi agóraként működjön.

A Kiíró célja a színháznak otthont adó épületnek és környezetének, valamint a tömbben meglévő Művelődési és Sportház, valamint a Rendelőintézet épülete esetleges hasznosításának egységes koncepció szerinti kialakítására vonatkozó ötletek minél szélesebb körben való beszerzése.

A tervpályázat a tervezési feladatok tervkoncepciójának szakmai megalapozására, a kiírói igények előzetes tisztázására és a városrendezési tervek módosítására, valamint a tervező kiválasztását célzó eljárás meghívandó résztvevőinek meghatározására szolgál.

Eredményes tervpályázat esetén a díjazott és megvásárolt pályaművek gondolatainak felhasználásával kerül sor a Színház tervezőjének kiválasztása érdekében tervbe vett meghívásos építészeti versenypályázat szakmai programjának összeállítására, a városrendezési tervek módosítására, valamint – a bírálóbizottság javaslata alapján – a tervpályázat meghívandó résztvevőinek meghatározására."

A pályaművek postára adásának határideje: 2008. október 27-én 24 óra

A pályázat hirdetménye itt.