Programok

„Hova tovább BBB?” – a Bartók Béla út dinamikus fejlődése

2016.05.30. 10:30

A Mosaic a defo labor, a prágai székhelyű Profil Media, valamint a poznani School of Form együttműködésében megvalósuló program a Bartók Béla út fejlesztési lehetőségeit kutatja.

Időpont és helyszín

Szimpózium - Brody Studios - 1064 Budapest, Vörösmarty u. 38.
Workshop - Kortárs Építészeti Központ - 1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.

Dátum és idő: 2016. 06. 03. 09:00-19:00
Kick-off: 2016. 06. 02. 18:00-20:00

A defo labor projektje közös gondolkodási folyamatra ösztönzi a visegrádi országokból meghívott partnereit, és egy bővített kutatás-fejlesztési program keretében a design lehetőségeivel, kommunikációjával és széles körű tudatosításával foglalkozik.

Többszintű módszerével lehetőséget nyit az elemzés, a problémafelvetés,
a tapasztalatcsere és a tudástranszfer előtt. A projekt része egy kétnapos kreatív program, melynek keretében sor kerül egy egész napos, prezentációkból és moderált beszélgetésekből álló szimpóziumra, valamint egy, a résztvevő szakmai partnerek kutatásaira és tapasztalataira épülő workshopra.

A workshopot a defo Labor és a KÉK - Kortárs Építészeti Központ a Bartók Béla Boulevard együttműködésében szervezi a Bartók Béla út Gellért tér és Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszának inkluzív, stratégiai fejlesztésének lehetséges módjairól.

A workshopon városfejlesztési szakértők segítségével olyan design stratégiák mentén vizsgáljuk a környéket, melyek a jelenlévő társadalmi hálózatok megőrzésében, fejlesztésében, a közterek közösségi életének erősítésében segíthetnek. A workshop célja, hogy összefüggéseiben lássuk az elmúlt évek változásait, tendenciáit, a jelenlegi használói csoportokat és igényeiket, a
helyi kezdeményezések, igények és a kerületi tervek, fejlesztések kapcsolatát, és későbbi, átfogó programjavaslatoknak készítsük el az alapjait.

A részvétel ingyenes és jelentkezéshez kötött. Jelentkezéseket korlátozott számban (max 20 főig) tudunk fogadni.

A workshopra várjuk felsőoktatásban résztvevő hallgatók és frissen végzett szakemberek (urbanisztika, építészet, közgazdaságtan, szociológia, antropológia, kulturális menedzsment, stb.), illetve a környék életében aktívan résztvevő helyi intézmények, vállalkozások, kezdeményezések képviselőit.

A workshop vezetője Kádár Bálint (KÉK), konzulensek: Z. Halmágyi Judit (MET), Fónagy Dóra (defo labor), Jáki Monika (BBB).

A MOSAIC online felület a szakmai program során kidolgozott
javaslatokat kommunikálja egy ‘good practice’ példatár formájában.