Programok

III. Texhibition - lengyel, magyar és román textilművészek kiállítása

2018.09.04. 08:06

A kiállítás 2016 óta, minden évben különböző generációkhoz tartozó textiltervezők és textilgyártók együttműködésével valósul meg. Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező (Eventuell Galéria) 2015-ben kezdeményezte a projektet, amely a Radnóti Tamás belsőépítésszel közösen szervezett Határtalan Design kiállítások szerves része lett. Idén szeptember 6-án nyílik.

A projekt fő célja, hogy hosszú távú hagyományt teremtsen, összehozza a különböző generációhoz tartozó tervezőket és gyártókat, felhívja a textil-, az építész és a belsőépítész szakma, valamint a textil iránt érdeklődő közönség figyelmét a korábban vezető szerepet betöltő ágazatra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre. Az idei kollekcióban jacquard bútorkárpitokat, dekorációs anyagokat, transzfernyomással kivitelezett un. "black out" textileket láthat a közönség.

Több éves hagyomány, hogy minden évben más-más külföldi vendégművészek textiljeit is bemutatják, ezúttal Agnieszka Pasierska, Magda PaszewskaLongstory (PL) és Alexandra Lazarescu, Alexandra Petrache – Halfdrop (RO) textiljei szerepelnek a kiállításon.

Magyar kiállítók: Csíkszentmihályi Réka, Fülöp Luca, Kanics Márta, Horváth Evelin, Kónya Kinga, Labus Lili, Liksay Anna, Lőrincz V. Gabi, Molnár Viktória, Regős Anna, Ruttka Andrea, Söptei Eszter, Szabó Zsuzsi, Szigeti Szilvia


A kiállításmegnyitó:
2018. szeptember 6-án 18:00 órakor

A kiállítást Csomay Zsófia Ybl-díjas építész nyitja meg, a megnyitót követően a kiállító tervezők részvételével tárlatvezetésre invitálják az érdeklődőket.


A kiállítás záróeseménye: 2018. szeptember 20-án 18:00 órakor

Fiatal zenészek hangversenye: Dolfin Balázs, Matuska Flóra (cselló), Radnóti Róza, Szilasi Dávid (zongora).
A koncertre a belépés ingyenes.


A kiállítást 2018. szeptember 28-ig lehet megtekinteni, a FUGÁ-ban.