Design/Formatervezés

Ilyen volt a Beton Fesztivál

2015.10.05. 11:00

A víz után a világ második leggyakrabban használt anyaga a beton. A fesztivált az építőanyagban rejlő lehetőségek bemutatására az iparág meghatározó hazai szereplőit összefogó szakmai szövetségek hagyományteremtő céllal hozták létre. 

A beton.hu,Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataik támogatásával, hagyományteremtő céllal Beton Fesztivált rendezett. A szakmabelieknek, diákoknak, tervezőknek, kivitelezőknek, forgalmazóknak és érdeklődőknek egyaránt érdekes eseményre 2015. szeptember 30-án került sor a budapesti Bakelit Multi Art Centerben. A Fesztivál célja volt, hogy eloszlassa a betonnal szembeni előítéleteket, tévhiteket, és bemutassa a beton széleskörű felhasználási módjait, az anyag sokszínűségét és a benne rejlő lehetőségeket.
A Beton Fesztiválon a betonépítészet és a betonszakma mai helyzetéről, a legfrissebb trendekről és technológiákról igényes szakmai előadások keretében tájékozódhattak a szakmabeliek és mindazok, akik érdeklődnek az építészet vagy a betondizájn iránt. A plenáris konferencia keretében többek között szó esett a beton kreatív felhasználási lehetőségeiről, a látványbeton tervezésről és a betonalapanyag gyártás legfontosabb műszaki előrelépéseiről.

A Fesztivál alatt a betonnal nem csak elméletben, hanem kreatív workshopokon keresztül, a gyakorlatban történő hasznosítást első kézből megtapasztalva ismerkedhettek a résztvevők. Megérinthették, kipróbálhatták és alkothattak ezzel a változatos anyaggal. Mindemellett betonművészeti kiállítással is várták az érdeklődőket, betekintést engedve ezzel az építészet, a betondizájn, a beton divat- és használati tárgyak világába egyaránt.
A Beton Fesztivál keretében díjazták az idén első alkalommal kiírt „Minden építés alapja 2015” tervezői pályázat legjobb munkáit, illetve a konferencia idejére szervezett „Művészet a betonban” kiállítás kiemelkedő alkotásait is.

forrás: sajtóközlemény