Programok

Inspiráló designelmélet estek

2014.01.13. 12:40

A designelmélet inspiráló oldalát ismerheti meg, aki a MOME mesterképzésének oktatóival és hallgatóival tart a Toldi Klubban megrendezett előadássorozat következő alkalmával.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen 2011-ben indult el a Designelmélet MA szak, melynek célja olyan szakemberek képzése, akik a design, a vizuális környezet és a tárgykultúra komplex elemzésével, közvetítésével foglalkoznak. A négy félév során a kutatás hangsúlyos szerepet kap, mely lehetőséget nyújt arra, hogy a hallgatók megismerjék a design intézményrendszerét, együttműködjenek tervezőkkel, szakmai kapcsolatokat építsenek, illetve hogy sokoldalú elméleti tudásukat a kép-, tér-, és tárgyalkotás területén alkalmazzák.

[imagelist|imgid=|name=tisztavizetapoharba.jpg|title=-]

A design elméleti megközelítése, történeti feldolgozása és kritikai reflexiója elősegíti, hogy a tervezett környezet - álló és mozgó képeink, ruháink, tárgyaink, épületeink, közös tereink - érthetőbbek legyenek. Ez aztán egy nyitottabb, érzékenyebb befogadói közeget teremt a tervezők számára. Ebben a szellemben indult el 2013 decemberében a Designelméleti Estek című eseménysorozat a Toldi Klubban, ahol három fiatal tervező egy-egy aktuális munkáját mutatja be. A rövid prezentációk után az alkotókkal designelmélet szakos hallgatók beszélgetnek, így a tervezői és a teoretikus gondolkodás is teret kap. A dialógust a közönség is alakíthatja: az esemény a prezentációkkal és a designelmélet képzéssel kapcsolatos kérdések, vélemények informális fóruma.

[imagelist|imgid=|name=mer.jpg|title=-]

A pozitív kezdet után január 17-én ismét szeretettel várják a Designelmélet szak hallgatói és oktatói a kreativitás, a design elméleti megközelítése iránt érdeklődőket. A decemberi előadások megtekinthetők itt.

A MÁSODIK ALKALOM PROGRAMJA:
Inspiráló Designelméleti Est – Tárgy - 2014. 01. 17. 19:00, Toldi Klub
https://www.facebook.com/events/637155786344127

MER - Design használatra - Bircsák Eszter és Sipos Melinda
http://mer.co.hu/hu/

the FOUR divatmárka - Gálvölgyi Anett, Kormos Zsófia, Miovác Márton
https://www.facebook.com/thefour.official

[imagelist|imgid=|name=thefour.jpg|title=-]

Tiszta vizet a pohárba - Víztisztító kerámiaszűrők - Kocsis Lujza, Jó Virginia, Varga Gyöngyvér
https://www.facebook.com/pages/Tiszta-vizet-a-pohárba/607072519358416

Az előadások után zenél: TAPE

A korán érkező vendégek háromféle kekszet kóstolhatnak meg a Süti jóvoltából.

További információ:

http://inspiralodesignelmelet.hu/

https://www.facebook.com/inspiralodesignelmelet