Közélet, hírek

Ismét magyar díjazott a Dezeen magazin és a japán Design Association által szervezett konténer-dizájn pályázaton

2010.09.07. 14:02

A Dezeen nemzetközi internetes építészmagazin és a japán Design Association idén is kiírta konténer-pályázatát. Hét japán és tizenegy külföldi győztest hirdettek, az utóbbi csoportba bekerült Molnár Bea két alkotása is.

Úgy látszik, bejön a magyaroknak a korlátok közé zárt szárnyaló szabadság. A Dezeen nemzetközi internetes építészmagazin és a japán Design Association már 2009-ben is meghirdette pályázatát, ami szerint egy adott méretű konténerbe kell installációt tervezni, a kiválasztott műveket saját kezűleg elkészíteni, melyeket aztán a Tokiói Design Hét alatt, egy nagyszabású dizájn kiállítás részeként tekinthetnek meg a látogatók. Tavaly is volt magyar résztvevő, az Atelierarchitects  „Call me green”  elnevezésű munkáját találták érdemesnek a bemutatásra. A csapat részletesen beszámolt élményeiről saját blogjában


 

A Dezeen + Design Association konténer-dizájn verseny idén is megrendezésre került. 2010-ben ismét magyar sikerrel büszkélkedhetünk, hiszen a hét japán nyertesen kívül a tizenegy kiválasztott külföldi munka közé ismét bekerült hazai installáció is, ezúttal ráadásul nem is egy, hanem kettő.

 

 

 

A tizenegy külföldi győztes:
Art’eria Studio (Magyarország)
24° Studio (Amerika)
Honey (Egyesült Királyság)
Peter Brown, Alastair McNab és Bernard Zammit (Egyesült Királyság)
Molnár Bea (Magyarország)
Rad Louda & W_RKSHP_P.(Belgium)
Shok Wan Ho és Chih Wen Chaw (Szingapúr)
Hyojin Kwon és Changyeop Lee (Korea)
Allegory és Aurore Baulier (Svájc és Franciaország)
Noa Haim (Hollandia)
Aoki Takashi és Alexander Peverett (Japán és Egyesült Királyság)

A hét japán győztes:
Akiko Hino
Daglight
Field Four Design Office
Smile Park és Sunnyside Garage
SOL style
MU + a (Miyamoto Kazuyuki, Suzuki Masahiro)
Hiroka Nakano

Az Environmental Design and Art Container Exhibition ebben az évben október 29. és november 3. között kerül megrendezésre Tokióban.