Design/Belsőépítészet

Itt a Budapest Design Map 2020

2020.12.16. 14:39

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza 2013 óta. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala megbízásából és a Magyar Formatervezési Tanács gondozásában készült térkép célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai design sokszínűségére, valamint növelje a kreatívipari kis- és középvállalkozások népszerűségét.

A Budapest Design Map 2020-as változata főként magyar designüzleteket, bútorboltokat és design szempontból releváns üzleteket mutat be, azonban számos olyan egyéb helyszín is megtalálható a listán, amely szorosan kapcsolódik a hazai kreatíviparhoz. A térképen sokszínű kínálattal találkozhatunk: a luxustermékeket kínáló hazai vállalkozások, vintage butikok, kézműves műhelyek, multibrand üzletek, upcycling és fenntarthatóság iránt elkötelezett designstúdiók, bútorboltok és divatszalonok egyaránt megtalálhatóak az ingyenes kiadványban.

„A jelenlegi helyzetben a Magyar Formatervezési Tanács kiemelten fontosnak tartja, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a hazai kreatívipari kis- és középvállalkozásokat. Más projektjeink mellett a Budapest Design Mappel is az a nem titkolt célunk, hogy az idei karácsonyi szezonban hazai termékek vásárlására, és ezáltal a hazai tervezők támogatására ösztönözzük az ajándékvásárlókat" – mondja Osvárt Judit, a Budapest Design Week szakmai vezetője, a Magyar Formatervezési Tanács tagja.

A térkép nyomtatott formában december 10-től szerezhető be a város számos pontján, online ezen a linken érhető el. A lista folyamatosan bővül, jelentkezni vagy ajánlani új helyszíneket a designhet@designhet.hu címen lehetséges. További információ a Design Hét honlapján olvasható.

Design Hét Budapest