Közélet, hírek

Itt vannak a látványtervek a megújuló a Science Parkról

2017.05.31. 11:31

Hamarosan megkezdődnek a felújítási munkálatok a legújabb ágazati trendek és szabványok szerint modernizált Science Park irodaházban, amely várja az igényes irodák iránt érdeklődőket. Az egyetemek közelsége ihletet adott arra, hogy a tervezésben a fiatal generáció is szerepet kapjon - a Science Park Ötletpályázat nyertesei, Süttő Réka és Szabó Attila a felújítást végző DVM grouppal közösen álmodták meg a jövő irodaházát bemutató mintairodát.

Az épület megújulásával kiváló minőségű irodák és közösségi terek jönnek létre, ahová az alkalmazottak örömmel járnak majd dolgozni. A kizárólagos bérbeadással megbízott CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó a munkáltatóknak is örömmel jelenti, hogy ár/érték arányban kiemelkedő lehetőséget kínál az épület az irodabérleti piacon, ráadásul mind ezt olyan prémium elhelyezkedéssel, ahol az elmúlt időszakban rendkívül nehéz volt irodaterületet találni. 

De miről is szól ez a megújulás?

Az épület tulajdonosa pályázat útján a magas minőséget képviselő DVM group tervezőcsapatát választotta ki, és bízta meg az épület (eredeti tervezők: Nagy Iván és Cságoly Ferenc) megfiatalításával. A környezetrendezés, mint a megújuló kertek és a zöldövezetben lévő közös terek, a belsőépítészeti koncepció és a homlokzatfrissítés egyformán fontos szerepet kap a felújítás során. A cél egy olyan hármas egység megalkotása volt, amely az épületet egyedivé, fiatalossá és mozgalmassá teszi. Ezt egészítik ki azok a képzőművész által kézzel festett panelek, amelyek a liftek előterében díszítik majd a falfelületeket.

A Science Park új arculatában is megjelenik a két épület: a logóban szereplő kék az „A" épületet, míg a sárga a „B" épületet szimbolizálja. Ezek az alapszínek inspirálták a tervezőcsapatot is az új belső és külső megtervezésekor. 

Mikor kezdődik a felújítás?

2017 a „B" épület és a külső design éve lesz. A belső közös terek látványos átalakuláson mennek át, szintén képzőművész segítségével, mivel kézzel festett, márvány hatású, az épület üdítő sárga színkódjával ellátott burkolatok fogják díszíteni. A kertrendezés során a kollaboráció kerül fókuszba az épületegyüttest körülölelő természetes környezetbe illő bútorok és kiegészítők elhelyezésével. A homlokzaton megjelenő új logónak köszönhetően már távolról is könnyen beazonosíthatóvá válik az épületegyüttes.

2018-ban az „A" épületé lesz a főszerep. Ennek jegyében az épületet szimbolizáló, a logóban is megjelenő kék szín kerül főszerepbe a közös területek megújítása során. A felújítást követően zuhanyozók és öltözők is szolgálják majd a két épület bérlőinek kényelmét.

Nagyon izgalmas tervezési időszak áll mögöttünk és a látvány önmagáért beszél" – hallhattuk Nagy Hajnalkától, a Science Park képviselőjétől. „A felújítási programmal célunk a jelenlegi és jövőbeni bérlőink részére sokkal szebb és minőségibb környezet megteremtése. Biztosak vagyunk abban, hogy a külső-belső megújulás pozitívan fog hatni az itt dolgozók mindennapjaira és közvetetten hozzájárul a Science Parkban irodát bérlő vállalatok eredményességéhez. Hamarosan elkészül mintairodánk is, ahol inspiráló megoldásokkal fogjuk bemutatni az irodaterületben rejlő belsőépítészeti lehetőségeket."Friss, fiatalos ötletek

A Science Park tavasszal meghirdetett ötletpályázatán egyetemisták mérhették össze tudásukat és kreativitásukat. A győztes csapat tagjai pénznyereményük mellett a felújítást végző iroda építészeivel közösen újragondolták az épület mintairodáját, amelynek terveit az irodaház látványterveivel közösen mutatták be a május 31-én tartott sajtótájékoztatón.

Az ötletpályázatot követő közös munka az irodánkban nemcsak a két nyertesnek – Süttő Rékának és Szabó Attilának - jelentett nagyszerű lehetőséget, hanem számunkra is izgalmas és inspiráló volt. A fiatal, tehetséges egyetemisták friss ötletei munkatársaink szakértő segítsége mellett igazán egyedi belső térkialakítássá értek, amit büszkén mutattunk be a sajtónak. Hiszünk abban, hogy a diákoknak minél több alkalmat kell adni a tanulásra és a kihívással teli projektekben való részvételre. Nálunk a tehetséges mérnökhallgatók is önálló, felelősségteli feladatokra lelnek." - tette hozzá a terveket bemutató Massányi Tibor, a DVM group ügyvezető partnere. 

A bérbeadással kizárólagosan megbízott CBRE kereskedelmi ingatlan-tanácsadó segíti, hogy a megújuló épületbe költözők az igényeikre szabott irodára találjanak.

forrás: sajtótájékoztató