Közélet, hírek

Járdafestmény került a Mester utcai ifjúsági galéria elé

2023.05.11. 14:53

A Mester Galéria és Közösségi Tér idén áprilisban a Galéria előtti járdára készített járdafestményt. A tervezésben és a több napig tartó festésben Budapest minden részéről vettek részt diákok. A járókelők és a közelben élők egybehangzó véleménye szerint a járdafestmény szép látványt nyújt, feldobja és színesíti a Mester utca elejét.

 

A Mester Galéria és Közösségi Tér – amely a Ferencvárosi Művelődési Központ tagintézménye – 2018 óta tölt be hiánypótló szerepet a budapesti művészeti életben. A főváros néhány ifjúsági galériájának egyikeként fiatal művészek munkáit mutatja be havonta változó kiállításain, emellett irodalmi műhely, kreatív műhely, művészetterápia és színjátszó kör is szerepel a középiskolásoknak szóló kínálatban.

Az események mindegyike ingyenesen látogatható, a művészeti előképzettség nem feltétel. A programokon túl a Galéria közösségi térként is funkcionál, valamint a tehetséggondozás is alapvető fontosságú: az itt megforduló fiatalokkal a Galéria munkatársai közösen beszélik át, hogyan tudják számukra a leghatékonyabb segítséget nyújtani művészi önkifejezésükben.

Erre a sokszínű tevékenységre a jövőben immár az egyedülálló járdafestmény is felhívja a Mester utcában sétálók figyelmét, mely a Galéria negyedkörökből álló arculati elemét használja fel játékosan.

Forrás: Mester Galéria és Közösségi Tér