Közélet, hírek

Jelképes sétány - hosszabb, szélesebb

2006.06.07. 14:16

Átadták az ideiglenes Corvin sétányt, és sajtóbeszélgetést tartottak Józsefváros felvirágzó kulturális életéről az új West Balkánban.

Átadták az ideiglenes Corvin sétányt, és sajtóbeszélgetést tartottak Józsefváros felvirágzó kulturális életéről az új West Balkánban.

Dr. Demszky Gábor főpolgármester és Csécsei Béla, Józsefváros polgármestere ma átadta az ideiglenes Corvin sétányt. Az ideiglenes sétány a jövőbeni Corvin Sétány nyomvonalát követi, mely hosszabb lesz, mint a Váci utca (700m), és szélesebb, mint a Liszt Ferenc tér (36m). A fejlesztők az ideiglenes sétány mentén elhelyezett tablókon mutatják meg a jövőbeni sétány terveit.A polgármesterek beszédét követően Dr. Futó Péter, a fejlesztő Futureal Csoport elnöke átvette a stafétabotot, mellyel kezdetét veszi az új városrész építése.

Az építkezés közel egyidőben 3 helyszínen indul el. A Nagytemplom utca és Tömő utca sarkán szeptemberben kezdődik az első 180 lakásos társasház, a Premier Ház építése. Ezt követően még 2006-ben elindul a második, immár közvetlenül a sétány menti lakóépület fejlesztése a Futó utca és Nagytemplom utca között, amellyel párhuzamosan a végleges sétány első 100 méteres szakasza is elkészül. 2007 tavaszán megkezdődik az építkezés a Corvin mozitól a Futó utcáig tartó 200m hosszú szakaszon is, ahol a Corvin Atrium nevű, üvegtetővel fedett bevásárlóutca, illetve irodaházak emelkednek majd.

A sokak által ismert és látogatott, változatos és minőségi szórakoztató és kulturális programoknak otthont adó West Balkán a megkezdődő építkezések miatt új helyre, a Futó utca 44-50-be költözik. A népszerű „kult” szórakozóhely június 8-án nyitja meg ismét kapuit - a korábbinál jóval nagyobb területen -, hogy jellegzetes atmoszférájával, programjaival, koncertjeivel továbbra is színesítse Józsefváros kulturális életét.Fotók: Könyves Viktor


www.corvinsetany.hu