Technológia

Jótékonykodás Terrán tetőfedéssel

2018.01.11. 09:00

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. pár éve egy ősagárdi óvoda tetőfedéséhez ajánlott fel tetőcserepeket. A 2016-os Várépítő pályázat keretei között cserélték az elöregedett, tönkrement tetőfedő anyagot új Terrán cserépre az ÉMSZ szakemberei, amelyből a Terrán és a TEGY szakemberei is kivették a részüket. 

A Várépítő azon kevés pályázatok egyike, ahol a nehéz helyzetben lévő gyermekintézmények – óvodák, iskolák, gyógyintézmények – beruházásaikhoz építőanyagot igényelhetnek, és gyakorlatilag jelenleg az egyetlen, műemlékek számára elérhető ilyen jellegű pályázat. Ebben az intézményben a Terrán is részt vesz a társadalmi felelősségvállalás keretében, évente több millió forint értékű felajánlással. A 2016. évi pályázaton Ősagárd Község Önkormányzata számára a Terrán által felajánlott keretösszegből 997 ezer forint támogatást ítélt meg a szakmai zsűri. (A keretösszeg többi részét más pályázók között osztották fel).


 

Az Épületszigetelők, Bádogosok, Tetőfedők Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) Magastető Szekciójának szakemberei az ősagárdi óvoda tetőfelújításához ajánlották fel a szakértelmüket, idejüket és kapacitásukat. Az építéshez csatlakoztak a Terrán Kft. és a Tetőépítők Egyesületének (TEGY) szakemberei is. A tetőfedő munka két napot vett igénybe. A Terrán Rundo terméke és a tetőfedő csapat szakértelme garancia arra, hogy az óvoda héjazata több emberöltőn át megfelelő védelmet fog nyújtani a falu gyermekei számára az időjárás viszontagságaival szemben.
A Terrán rendszeresen tart Építész Nyílt Napot. Tavaly például egész napos gyárlátogatással egybekötött elméleti és gyakorlati képzést szervezett. A Terrán Kft. elismert tetőfedő mesterei a résztvevők számára számos részletképzést mutattak be. A rendezvény a mohácsi Busóudvarban egy épületlátogatással, majd a Vylyan pincészetnél egy borkóstolóval és vacsorával egybekötött pincelátogatással ért véget. A továbbképzés akkreditált, a résztvevő MÉK szakmagyakorlóknak 2 pontot ér. A program hozzáadott értékét az elméleti és gyakorlati képzések biztosították, melyet munkatársaink legutóbb a bólyi képző központunkban bonyolítottak le.

Terrán