Programok

Jövő Város: Kísérletezés és utópia az építészetben 1956-2006

2006.06.27. 11:03Szokatlan épületek, elképesztő tornyok, fantasztikus városkép és lakható ”szobrok” - Jövő Város kiállítás Londonban.Leírás:

Szokatlan épületek, elképesztő tornyok, fantasztikus városkép és lakható ”szobrok”, a Jövő Város bemutatja a legradikálisabb, kísérleti építményeket, melyek az utóbbi ötven évben felbukkantak.

A kiállítás 70 elképzelt, vagy megvalósult építmény tervét mutatja be szerte a világból. Ezek a hagyománytörő tervek radikális és karakterisztikus kísérletek az építészet világából, melyek egyben kérdéseket vetnek fel a modernizálódó városokról, társadalmakról. A Jövő Város kiállítás az első időktől átfogja, és hű képet ad a radikális építészeti dizájnról az Egyesült Királyságban. A mostani bemutató Ionel Schein, David Greene, Gianni Pettena, Shigeru Ban, Didier Fiuza Faustino, Archigram, Constant Niewenhuys, Asymptote, Daniel Libeskind, Coop Himmelb(l)au, Peter Eisenman, Bernard Tschumi munkáit tartalmazza. A Nemzetközi Építészeti Iroda az egyike azoknak a szervezeteknek, amely hangsúlyosan képviseli és kiemeli a fiatal üzelmeket, terveket, s próbálja most Londonban felvázolni mindezt egy kiállítás keretin belül.

A helyszín: Barbican Centre, Silk Street London EC2Y 8DS
Barbican administration 020 7638 4141
Bővebben: http://www.barbican.org.uk
Látogatható minden nap  11.00-20.00 között (belépő 6 font online megrendelés esetén, illetve a helyszínen vett jegy ára 8 font)
A kiállítás megtekinthető 2006. június 15. és szeptember 17. között.”Rem