Programok

KASZ2012 záró kiállítás

2012.06.28. 07:40

Idén is szikráznak a hegesztők, visít a flex, látványos acélszobrok születnek a KÉSZ Ipari Park acélszerkezet-gyártó központjában. A KÉSZ Csoport alkotótáborában született munkák zárókiállítása 2012. július 3-án tekinthető meg Kecskeméten.

Az acél, a vas megmunkálása, formálása, használata a szobrászatban új lehetőségeket, utakat nyitott a képzőművészeknek. Ebből a sokszínű anyagból változatos művek készíthetők, alkalmas a különböző plasztikai kísérletekre az egészen finomtól, a monumentálisig. A KÉSZ Csoport alkotótáborában született munkák zárókiállítása 2012. július 3-án tekinthető meg Kecskeméten.

KASZ2012 művészei: Baditz Gyula • Barát Fábián • Buczkó György • Csepregi Balázs • Jang Keun Park (Dél-Korea) • Majoros Áron Zsolt • Majoros Gyula • Mamikon Yengibarian • Németh Marcell • Uray Ágnes

 

 

 

Baditz Gyula - Először kapcsolódott be a KASZ munkájába. Jellemzően faszobrokkal foglalkozott, de az utóbbi időben a fémekkel is alkot. Egy hangszert és egy medencét álmodott vasba.

Barát Fábián – A fiatal kecskeméti illetőségű szobrász az acél specialistája. Különleges alakzatai, dobozolt fémformái rámutatnak a fém könnyed formálhatóságára.

Buczkó György – Szobrász, üvegművész először vesz részt az alkotótáborban. A Munkácsy-díjas alkotónak több jelentős alkotása található gyűjteményekben, köztereken itthon és a külföldön. Hihetetlen lemezalakokat készít.

Csepregi Balázs – Visszatérő alkotó, aki a fa, a kő, mellett az acélt, a fémet is megmunkálja. Nagyméretű műveit, újragondolt tárgyait, utca bútorait a közönség mindig gyorsan megszereti.

Jang Keun Park – A dél-koreai szobrász vendégünk járt már romániai alkotótáborban, most Kecskemétet, és a KÉSZ Ipari Parkot célozta meg. Gyakorlott acélszobrász, aki hegesztés, plazmavágás fortélyait alkalmazza látványos kompozícióin. Szobrával a kihasznált Földünkre, a szárazságra, a globális felmelegedésre tesz nehéz utalást.

Majoros Áron Zsolt – Másodszor tölti a nyarat a KASZ-on. Méretarányos emberi figuráival, különleges, precízen megmunkált felületeivel, formáival hívja fel magára a figyelmet.

Majoros Gyula – 2004 óta a KASZ művészeti vezetője szobrász, zenész, Blattner Géza-díjas báb- és díszlettervező. A humort sem nélkülöző acélból formázott használati tárgyai, fém ruhái a meghökkentést szolgálják. Az Uzgin Üver zenekar vezetőjeként képzőművészeti alkotásaira jól reflektáló zenéket komponál, ad elő.

Mamikon Yengibarian – Magyarországon korábban letelepedett örmény szobrászművész, aki a nagyméretű szobrain előszeretettel jelenít meg állati és emberi figurákat. Kísérletező alkotó, aki szívesen próbálgatja a robosztus anyag, ill. a gravitáció határait.

Németh Marcell – A fiatal tehetséges szobrász most először vesz részt a KASZ-on. Nagy energiákat, türelmet és precizitást igénylő CorTen lemezei grafikus képnek látszó acélképként őrzik meg a rajzolatokat.

Uray Ágnes – Korábban Szépfalvi Ágnes néven jelentkezett a festőművésznő. Festményei, grafikái nem csak itthon, de a nagyobb nyugat-európai kiállításokon is szép sikert érnek el. Klasszikus mondanivalókkal készült acélérmék, mellett kompozit lemezek fémfelszíne adja majd képregényei alapját.

A KASZ2011 záró kiállítását 2012. július 3-án, kedden 16.00-kor nyitják meg az alkotás helyszínén, a KÉSZ Ipari Park csőhengerítő csarnokában Kecskeméten.


További információ a honlapon.