Technológia

Kert a város felett - kilátás a "Talkie Walkie" sétányra

2017.11.09. 10:30

Lenyűgöző látványban lehet része annak, aki Londonban, a Fenchurch Street 20. szám alatt található üvegépület tetőteraszának sétányára látogat. A tetőkert boltozata alatt rejtőzik London legmagasabban fekvő nyilvános kertje, amely egyszerre kilátó és nyitott tetejű terasz. Az épületet AGC üveggel borították, mely cég ajánlásával olvasható az alábbi cikk.

A 155 méter magasan fekvő teraszról magával ragadó látvány tárul Anglia fővárosának ikonikus épületeire - például a The Shardra, amely szintén AGC üvegből készült. Az üzemeltetők mindent megtesznek, hogy a változatos látogatói igényeket kiszolgálják. Az épület tetején étterem és számos bár biztosítja a kulináris élvezeteket, emellett a látogatók koncertek vagy egy különleges jóga óra részeseivé is válhatnak, 35 emeletnyi magasságból.

Érdemes biztosra menni, és előre jegyet váltani a tetőteraszra, ha éppen Londonba látogatunk.
Az épületet az AGC Glass Europe által gyártott, Stopray Vision-50 üvegével borították. Az építészt, Rafael Vinoly-t az üveg rendkívüli napvédelme és szín-visszaadási tulajdonsága győzte meg.

A Stopray lágybevonatos, multifunkciós üvegek családjába tartozó, Stopray Vision-50 ideális észak-európai országokban, ahol alacsony a tartósan napos órák száma egy évben. A neutrális megjelenésű napvédő-bevonattal ellátott üveg közepesen fényáteresztő és kiváló napvédelmet ad. A fénysugarak 50%-át és a naphő 28%-át engedi át, ezáltal magas komfortérzetet biztosít bármely irodaépületben.Tetőszerkezetbe építve, tiszta megjelenése miatt nagyfokú szín-visszaadásról gondoskodik. A térmek elérhető az AGC alacsony vastartalmú üvegén is, mely neve "Stopray Vision-50 on Clearvision".

forrás: AGC Glass Europe