Programok

Szeptember 4. és 5. között rendezik meg a #KISERDŐfeszt-et

2021.09.02. 10:36

Nemsokára kezdetét veszi a #KISERDŐfeszt, mely fővárosunkat, a zöld infrastruktúrát és a közlekedést veszi górcső alá. Az esemény szeptember első napjaiban Budapest legnagyobb zöld fesztiváljának ígérkezik a Ferencvárosi/Határ úti Kiserdőt birtokbavéve.


ÚjraBudapest, méhlegelők, útépítés, civil érdekképviselet - #KISERDŐfeszt
Fejhez és szívhez szóló programok, kézzelfogható tennivalók; enni- és innivalók az egész családnak két napon át, szeptember 4-5. között, Dél-Pest egyik legnagyobb és legrégebbi parkerdejében, a Ferencvárosi/Határ úti Kiserdőben. Végigfutva a programok során, talán nem túlzás azt állítani, hogy idén ez lesz Budapest legnagyobb zöld fesztiválja! Az ingyenes esemény „fej"-ében, a Furán Egyetemen a várostól a lakossági/civil érdekcsoportok urbanisztikai tevékenységéig sok minden szóba kerül.

Szombaton (szept. 4.) 11.30-tól kezdődik az „ÚjraBudapest", benne Erő Zoltán, Budapest főépítésze, Beleznay Éva, Budapest egykori főépítésze, várostervező, fenntarthatósági tanácsadó és dr. Keszei Barbara, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pedagógia Tanszékének adjunktusa. Többek között szóba kerül az idén tavasszal napvilágot látott, 2027-ig, Budapestre vonatkozó Integrált Településfejlesztési Stratégia is, és reméljük kiderül az is, hogy mit csinál egy környezeti kommunikátor.

További részletek erről a programról az alábbi linken érhető el. 


14 órától a zöld infrastruktúra váltja a fenti programot, címe: „A méhlegelőktől a városi erdőkig", melyen Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze, Rittling István és Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt.-től, valamint Bojár Iván András a 10 millió fa mozgalom alapítója lesznek jelen. Nagyon különféle szakterületről, csoportokból érkeztek ők, vajon mi lehet közös a munkájukban? Kérdezzük őket a sokak által üdvözölt, sokak által félreértett méhlegelőkről, a városi erdők erdészeti és lakossági megközelítéséről. És persze, ha Határ út és Határ úti Kiserdő, akkor a Galvani híd és levezető utak: milyen zöldterület jöhet létre egy alagút felett?

További részletek a programról ide kattintva érhető el.


A zöldből pedig irány az utakra, 16:00 órától. Igen-igen a közlekedés, dugók, útinfrastruktúrák, „Aki utat vet, autót arat?" címmel. Egymás mellett: Balogh Samu, a Főpolgármester kabinetfőnöke, Bodrog Zoltán, a Sétáló Budapest programjának szerzője és Pongrácz Gergely, a Magyar Közlekedési Klub elnöke. Az érintett témák pedig többek között, hogy milyen lehet a közeljövő közlekedése Budapesten és az agglomerációban? Hogyan érjük el azt az elviekben közös célt, hogy kevesebb autó terhelje a környezetünket? Fordulópontot, javulást hozhat a tendenciákban a Galvani híd, vagy még ront is a helyzeten?

További részletek erről az eseményről itt érhető el.  

Minden további esemény, információ az alábbi linken böngészhető.

A rendezvény szervezője a Kiserdő Egyesület, társszervezője az Átalakuló Wekerle