Közélet, hírek

Kongressszusi központ és látványfürdő épül Nyíregyházán

2000.12.21. 23:00

A mintegy 8 milliárd forint értékű épületegyüttes terveit a Bán Ferenc által vezetett helyi A Stúdió Kft. készíti.

Kongresszusi központ, valamint élmény- és látványfürdő építésének tervezése kezdődött meg Nyíregyházán, miután a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely önkormányzata a legutóbbi ülésén igent mondott az együttesen közel 10 milliárd forint értékű sóstógyógyfürdői beruházás megvalósítására.

Az ötszáz személyes kongresszusi központot, melyhez szekciós üléstermek, kiállító helyiségek, továbbá 150 ágyas négycsillagos szálloda, illetve vendéglátó-kereskedelmi egységek, így étterem, bár, fitnesz-centrum, szauna, valamint mélygarázs tartozik majd, Nyíregyháza központjában, az egymás melletti Jókai Mór és Nagy Imre téren építik fel.

A magántőke bevonásával megvalósuló, mintegy 8 milliárd forint értékű épületegyüttes terveit a korábbi Nemzeti Színház alkotója, Bán Ferenc által vezetett helyi A Stúdió Kft. készíti. A szintén nyugat-európai színvonalú, német és osztrák létesítmények mintájára tervezett élmény- és látványfürdőt 1,5 milliárd forintos költséggel a Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdőn építik meg. A fürdőben gyógymedencék, illetve orvosi rendelők mellett termálvizű hullám-, pezsgő-, masszázs-, és hagyományos uszodák, azok kiszolgáló helyiségei, valamint vendéglátó egységek kapnak helyet. A gyógy- és a vízi turizmust fellendítő fürdőt a magántulajdonban lévő Nyíregyházi ÉPKER Kft. hozza majd létre, a város, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat által alapított Sóstófejlesztési Részvénytársaság közreműködésével.

2000. december 20. (MTI)