Programok

Kortárs építészet Pannonhalmán

2012.05.21. 07:24

A Pannonhalmi Főapátságban 2011. március 21 – november 11. között rendezték meg a Kortárs Építészet Pannonhalmán című kiállítást. Kurátora Nagy Tamás DLA Ybl-díjas építész, maga is sok fontos szakrális épület tervezője. A kiállítás megtekinthető a FUGA-ban, melyet a mai napon 18 órakor nyitnak meg.

Kurátor: Nagy Tamás DLA

Megnyitja: Varga Mátyás o.s.b.

Megtekinthető: 2012. 06. 13.

A Pannonhalmi Főapátságban 2011. március 21 – november 11. között rendezték meg a Kortárs Építészet Pannonhalmán című kiállítást. Kurátora Nagy Tamás DLA Ybl-díjas építész, maga is sok fontos szakrális épület tervezője.

Az elmúlt évtizedben a Pannonhalmi Főapátság vonzáskörzetében számos olyan épület készült el, amelyek nem csak a szakma, hanem a szélesebb közönség érdeklődését is felkeltette. A kiállítás ezeket az új épületeket mutatja be – tervek, fotók és az építészekkel készített interjúk segítségével. A bemutatott anyag egyfajta együttlátást (szünopszist) kíván nyújtani mind az épületekről, mind pedig arról az intenzív alkotói folyamatról, melynek során a kortárs építészet és a szerzetesi hagyomány párbeszéde zajlott.

Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek (500 Ft/ fél FUGA kártya).