Épületek/Irodaépület

Kreativitást serkentő terek

2018.02.01. 16:00

A motiváló, kreatív munkakörnyezet köztudottan jó hatással van az egyénre, inspiratív módon hat a teljesítményre, ezért manapság egyre több iroda alakít ki kikapcsolódásra alkalmas teret. A Digit Pictures kreatív magyar vállalat is így tett: irodájukat Ercsényi Katalin belsőépítész és csapata (Pivot 270) álmodták meg.

A Digic Pictures iroda munkatársainak ösztönző és kreativitást serkentő terekre van szüksége, ezért az alagsorban már korábban kialakításra került konditerem, masszázs és coach szobák mellett, egy játékterem megálmodásával bízták meg a Pivot270 stúdiót. E kreatív tér kialakításánál fontos szerepet játszott, hogy a különböző igényű munkatársak egy téren belül tudjanak együtt kikapcsolódni. Ezért a különböző funkciójú terek nem falakkal, hanem különböző színekkel, burkolatokkal, világítással és egyéb vizuális elemekkel vannak elkülönítve egymástól.A közös egyeztetések során kiderült, hogy az ott dolgozók közül sokan zenélnek, és ezt szívesen tennék együtt is, ezért a színpad kialakítása kezdettől a koncepció része volt. Sikerét az azóta odaköltöztetett komoly hangtechnika és hangszerállomány is mutatja. A darts eredményeit a krétafalon vezethetik a játékosok, a tábla körüli műfű pedig dekorációs funkciója mellett a falat is védi a kósza hegyek okozta sérülésektől. A sárga sarokban a könyvek szerelmesei olvadhatnak a képzelet világába, míg a zöldben a természetbarátok pihenhetnek beszélgetve valódi fák között tuskón vagy kényelmes fotelben üldögélve a mulcsos talajon. Az ablakoktól távolabb eső, nagyon komolyan felszerelt konzol sarok jellemzően a társas kikapcsolódás színtere, a rendkívül kedvelt hintafészek pedig a begubózó, szeparált pihenést szolgálja.
Az elmaradhatatlan csocsó mögötti falat a nagy csapat közös képei borítják. A játéktér sikerét a visszajelzések mellett leginkább kihasználtsága és látogatottsága mutatja, melyek alapján abszolút telitalálat lett.  A nagyon jól sikerült tervezés és kivitelezés után a Digic a recepció megújulásával is a Pivot 270 Kft.-t bízta meg. Ez teljesen más jellegű feladat volt: itt a professzionális, világ élvonalában lévő cégnek kellett olyan megérkező teret tervezni, mely a beléptető kapuk nélkül is megállításra késztet, és jól elkülöníti a recepciót a mögötte található konyhától, irodáktól és közlekedőtől.
Az épületszerkezeti adottságokat megtartva az arculatot tükröző, WOW hatású fogadó térben nagyon szorosan kellett ötvözni a designt a funkcióval. Ennek jegyében a látványt meghatározó, szalagos kapu elemben futó világító sávok adják a tér általános- és vészvilágítását is, a szoborszerű, egyedi recepciós pult minden szükséges funkciót magába ölel, a hátfal pedig - teljesen rejtetten - zárható tárolószekrényeknek is helyet ad.

Pivot270