Pályázatok/Magyar

LA Hippocampus tájakadémia és alkotótábor

2013.06.07. 07:37

A Magyar Tájépítészek Szövetsége 2013. 07. 12-19-én első ízben rendezi meg az LA Hippocampus tájakadémia és alkotótábort. A tábor a közös beszélgetésről, gondolkodásról és alkotásról szól. A tábor előtti 1 hónapban már lesznek budapesti előadások, hogy ráhangolódjunk a témákra, amelyek a táborban is folytatódnak majd.

Az alkotások és az előadások témái a következők:

  • Hagyomány és újítás kapcsolata
  • Helyi motívumok és kortárs formák együttélése
  • Mozgástér a műemléki környezetben
  • Természet szerepe a művészi alkotásban
  • Állandóság és múlandóság a tájban
  • Élő és élettelen viszonya a köztéri alkotásban

Helyszín: Balatonboglár, Szent Erzsébet emlékpark, Varga Béla Kulturális Központ

Balatonboglár. Az 1970-es években itt született meg a magyar avantgarde. Az 1980-as években itt játszott nyaranként a legprogesszívebb társulat, a kaposvári Csiky Gergely Színház. Az 1990-es évektől a minőségi jazz és borászat zarándokhelye. A 2010-es évek a tájépítészeté. Új Irány Csoport, Lépték-Terv Iroda, Garten Stúdió. Most valami újat kezdünk. Légy te is a kezdet részese. LA Hippocampus tájakadémia és alkotótábor. Tér, forma, gondolat, ökológia. 2013. július 12-19., Balatonboglár.

Balatonboglár. Az 1970-es években itt igazoltattak először a rendőrök az aluljáróban. Az 1980-as években itt néztük az NDK lányokat, és csorgattuk a nyálunk. Az 1990-es években számos filmszakadás a fesztiválokon. A 2010-es évek az értelmes szórakozásé.  Most valami újat kezdünk. Légy te is a kezdet részese. LA Hippocampus tájakadémia és alkotótábor. Bor, firma, mandula, balneológia. 2013. július 12-19., Balatonboglár.

Részvételi díj: 36 000.-Ft (A részvételi díj tartalmazza a szállást és az ellátást. A tábor pályázati támogatásának arányában ez a díj csökkenhet.)

A résztvevők kedvezményes jegyeket tudnak vásárolni az LA Hippocampussal átfedésben megrendezésre kerülő Balatonboglári Jazz és Bor Fesztiválra (2013. 07. 17-20.).

Az alkotótáborba hallgatók és végzettek, építészek, formatervezők, képzőművészek és tájépítészek jelentkezését 2013. 06. 12. éjfélig a lahippocampus.alkototabor@gmail.com e-mail címre várjuk. Jelentkezéskor kérjük add meg személyes adataidat (név, cím, telefonszám, e-mail cím, végzettség, egyetem, szak, évfolyam) és írj pár sort a személyes motivációdról, hogy miért szeretnél jönni és, hogy milyen egyetemen kívüli szakmai programokon vettél már részt. 

A részvételi helyek száma limitált. Túljelentkezés esetén figyelembe vesszük a jelentkezéskor küldött személyes motivációt, a jelentkezési sorrendet, valamint MTSZ és RBTSZK tagság előnyt jelent.

Bővebb információ hétről hétre a www.tajepiteszek.hu –n.
Érdeklődni a lahippocampus.alkototabor@gmail.com címen lehet.