Technológia

Legördültek az első cserepek a Terrán romániai gyártósoráról

2018.06.20. 08:00

Átadták a Terrán legújabb, Aranyosgyéresen épült modern betoncserépgyárát, a vállalat második külföldi gyártóüzemét. Az újabb gyárnyitás mellett az évről évre növekvő vásárlói kereslet miatt döntöttek. A tervek szerint évente akár 10 millió darab tetőcserepet tudnak itt előállítani, amivel hosszabb távon is képesek lesznek a növekvő vásárlói igények kiszolgálására.

A gyártástechnológiában piacvezető Terrán magasan képzett szakemberei és mérnökei több évtizedes gyártási tapasztalatukkal fejlesztették az új gyárat. Ezzel a beruházással Romániában is olyan minőségi termékeket lehet előállítani, amelyekkel a tetők hosszú távra, akár egy életre szólóan tervezhetők. A vállalat megbízhatóságát jelzi, hogy a romániai tetőcserépgyártók közül elsőként emelték betoncserép termékeik garanciális idejét 50 évre.

"A most befejezett beruházással a Terrán hosszútávú, stabil piaci jelenlétét alapozta meg Romániában. Természetesen továbbra is számítunk a helyi partnerek bizalmára, illetve együttműködésére, hiszen a Terrán Cégcsoport az elmúlt évtizedek sikereit megbízhatóságának és minőségi termékeinek köszönheti." – mondta Gódi Attila ügyvezető igazgató a kiváló logisztikai adottságokkal rendelkező aranyosgyéresi üzem megnyitóján.A cégcsoport a nemzetközi nagyvállalatokkal is felveszi a versenyt az innovatív szemléletben. Magyarországon elsők között alkalmazott robottechnológiát a betoncserép készítésben. A termékfejlesztésben is több alkalommal újító szerepet töltött be: a tetőcserépbe integrált napelem fejlesztését 2017 óta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen végzi, és a tervek szerint ez a termék már ősztől előrendelhető.

A vállalat 2014-es megjelenésű, csökkentett súlyú Synus cserepei Magyarországon és külföldön is rövid idő alatt népszerűek lettek, a mai napig az egyik legkedveltebb betoncserépnek számítanak. A Synus cserepekkel a romániai piacon is hasonló sikereket értek el, a termékhez kapcsolt integrált kommunikáció pedig nagyban hozzájárult a Terrán ismertségének növeléséhez is. A cégcsoport az elmúlt évekhez hasonlóan a 2017-es évet is eredményesen zárta, konszolidált árbevétele 11,7 milliárd forint, ez 18 százalékos növekedés 2016-hoz képest. Tavaly a négy üzemben közel 53 millió cserép gördült le a gyártósorokról, ez 6 millióval több, mint az azt megelőző évben.

forrás: Terrán