Technológia

Lélekemelő Spa oázis Sao Paolóban

2016.11.03. 15:02

Brazília buja őserdeit, morajló vízeséseit idézi a Mario Figueroa által tervezett Sao Paolo-i Aigai Spa. Lenyűgöző építészeti elemei egyszerre modernek, ám őrzik a természet és hagyomány jegyeit is. A felejthetetlen spa élményt a Dornbracht szerelvényei és alkatrészei fokozzák. 

Brazília legnépesebb városában, Sao Paolóban a nyugalom szigetét jelenti a kétemeletes, luxus Aigai Spa, amely amellett, hogy elválasztja vendégeit a nyüzsgő város forgatagától, amolyan vissza a természethez szemlélettel nyit az égfelé és engedi be a napot, a szelet tereibe. Az épület központi elemét az egyedi (egészen pontosan 12 db), buja növényzettel és csillogó medencékkel gazgadított, kényelmes pihenőként funkciónáló belső udvarok adják. 

Az épület látszóbeton homlokzata az iszlám építészetből ismert csipkeszerű díszítés, a mashrabiya használatával válik igazán különlegessé. Sőt, az építész tervei szerint ez nemcsak a homlokzatok dísze, hanem az udvarok árnyékolója is lehet. A Dornbracht által forgalmazott zuhany alkatrészek és szerelvények elősegítik, hogy a víz jótékony és gyógyhatását a lehető legjobban tapasztalja meg az Aigai Spa pihenni vágyó vendége. 

Elmossa a borút: Horizontal Shower

A 6 esőztető-elemből és egy hosszított zuhanytálcából álló Horizontal Shower, betölti a természetes víz utáni vágyunkat. Érdekesség, hogy a vízsugár intenzitását, hőmérsékletét hangulatunktól függően, három jól koreografált típusból választhatjuk ki. A test és a lélek gyógyírjaként, a tökéletes egyensúly elérése érdekében a masszázst adó "Balancing", a felfrissülésben az élénkítő, a víz hőmérsékletét és intenzitását váltó "Energizing", míg a feszültség levezetésében az esőcseppek és a lassan felmelegedő víz játékaként a "De-Stressing" nyújt segítséget. 

Testi, lelki, szellemi jólét: Vertical Shower

A Dornbracht függőleges zuhanyszerelvényei szintén illeszkednek a pompát és harmóniát sugárzó Aigai Spa hangulatához. Ahogy a vízszintes zuhanynál, az ideális élmény elérése érdekében itt is választhatunk a "Balancing", "Energizing" és "De-Stressing" koreográfiák közül. A Just Rain zuhany szett hatalmas, csillogó cseppekkel, míg a Water Sheet erős zuhatagként borítja be használóját. Ezek a szettek egyszerre lazítják el és élénkítik görcsberándult izmainkat.

RainSky E: zuhany a szabad ég alatt

A RainSky E esőztető szerelvény a Dornbrachttól remekül illeszkedik a természet közeli élet koncepciójához, hiszen azt az érzetet kelti, mintha a szabadban zuhanyoznánk. A fejünkre hulló vízcseppek, a testpermet és az eső függöny összjátéka képes megidézni a pezsdítő felhőszakadást, a nyugtató szelíd esőt vagy a vízesésként beborító záport. 

Különleges légkör a Dornbracht szerelvényeivel és alkatrészeivel

A Dornbracht által forgalmazott szerelvények nemcsak a zuhanyzókban, hanem de spa teljes egészében megtalálhatóak. Míg a Deque széria vízesésként, addig a Lulu játékos könnyedségével teremti meg az Aigai Spa érzéki hangulatát. Az Elemental Spa széria változatos szerelvényei - Gentle, Supernova és a Meta.02 - mind különböző személyiségjegyekkel ruházzák fel a nyugalom oázisának különleges tereit.