Programok

Már csak egy hét és kiderül, ki lett A Fény Mestere - Meghívó

2024.04.23. 16:32

Idén április 30-án a Kálmán Imre Teátrumban találkoznak a fény szerelmesei. A szakmai és az érdeklődő laikus közönséget is várja a szervező a fénnyel alkotók közös ünneplésére.

 

A Fény Mestere díjátadójára 18:00 órától kerül sor. Az est szakmai csúcspontja a döntőbe került pályázók 5 perces prezentációja, ennyi idő áll rendelkezésükre, hogy meggyőzzék a Göde András vezette zsűrit arról, hogy nekik ítélje a trófeát és a vele együtt járó pénznyereményt, vagy a Junior Master of Light esetében a szakmai utat. 

A kötetlen hangulatú esten bárkinek lehetősége van az Építészeti világítás, a Fényművészet vagy a Junior Master of Light pályázat alkotóival pár szót váltani, de alkalom nyílik találkozni olyan építészekkel, belsőépítészekkel, dizájnerekkel, fényművészekkel, tárgytervezőkkel, feltalálókkal, akik munkájukkal hozzájárulnak a hazai világítási kultúra emeléséhez. 

Míg a zsűri meghozza a végső döntést a közönség az Élőkép Színház Köztes térben című produkcióját élvezheti. Ezt követően a kerülnek átadásra a szakmai különdíjak:

  • Bedécs Sándor különdíj (támogató: MABE) 
  • Borz Kováts Sándor különdíj és Borz Kováts Sándor Ifjúsági különdíj (támogató: MABE) 
  • Fénytechnikai-tervezés különdíj (támogató: MMK ELT) - Provim Mesterdíj (támogató: Provim Kft.) 
  • Magyar Építőművészet különdíj (támogató: Magyar Építőművészet folyóirat) 
  • Magyar Építőművészet Junior különdíj (támogató: Magyar Építőművészet folyóirat) 

A márciusban lezajlott közönségszavazás eredményére is itt derül fény: az Építészfórum által támogatott közönségdíjat Építészeti világítás, Fényművészet és Junior kategóriában is átadják. A részvétel a rendezvényen ingyenes, de a férőhelyek korlátozott számára való tekintettel, regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a hernady.zita@ideamarketing.hu címre küldött levéllel lehet még április 26-ig.