Közélet, hírek

Megjelent az első magyar építésziroda a world-architects.com-on

2007.07.05. 13:26

Az oldalon a fiatal tehetségek felkutatásán túl s az izgalmas építészeti projektek mellett helyet kapnak a látványtervezők, mérnökök, fotósok és dizájnerek munkái is. Földes Lászlóéké az első magyar építésziroda, mely felkerült a nemzetközi weboldalra.

A www.world-architects.com internetes szaklap készítői nem kevesebbet tűztek ki maguk elé, mint — ahogy ők megfogalmazták — szenvedélyesen felkutatni a legjobb építészeti munkákat, s az értékes építészeti tevékenységet azután közvetíteni a világhálón. Az oldalon a fiatal tehetségek felkutatásán túl s az izgalmas építészeti projektek mellett helyet kapnak a látványtervezők, mérnökök, fotósok és dizájnerek munkái is.

Az 1998-ban induló zürichi kezdeményezést számos egyéb város bekapcsolódása követte, mellyel a legkiterjedtebb nemzetközi építészeti szakportál-csoport alakulhatott ki.

Pár napja egy magyar építésziroda is felkerült az oldalra, elsőként a magyar építészcsapatok közül. Földes László és Mórocz Tamás budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumát (2004) a kezdőldalról népszerűsítik az online lapban, továbbá részletesen bemutatják az iroda tevékenységét, főbb projektjeit.