Pályázatok/Magyar

„Minden építés alapja” – építészek és egyetemisták elképzeléseit várják a beton-pályázatra

2021.05.13. 15:50

Ismét fókuszban a legszínvonalasabb, betonhoz kapcsolódó megoldások: bár tavaly a pandémia miatt elmaradt, most ismét kiírták a Beton.hu pályázatát. Akár félmillió forintos jutalmat is érhet a legjobb elképzelés.

A Beton.hu által hatodik alkalommal kiírt pályázat bruttó 2 millió forint összdíjazású. Fontos célkitűzése, hogy megismertesse nem csak a szakmával, de a közvéleménnyel is azokat a köz- és lakóépületeket, üzemeket, telephelyeket és egyéb, kreatív megoldásokat, amelyek esetében a tervezés és a megvalósítás során a központi elem a beton volt.

Az elmúlt évek sikeres és magas színvonalú pályaművei megerősítették a tényt a szervezőkben, hogy szükség van a pályázat ismételt kiírására. A 2019-es évhez hasonlóan (tavaly a pandémia miatt elmaradt) idén is egységes keretben, de külön kategóriákban díjazzák a tervezők és a hallgatók beküldött műveit.

A felhívásra elsősorban olyan építésztervezők, belső építészek, kreatív alkalmazók projektjeit, valamint egyetemi hallgatók elképzeléseit várják, akik nem félnek kihasználni a betonban rejlő lehetőségeket, és kreatívan alkalmazzák azt. Emellett a hallgatók olyan munkákat mutathatnak be, amelyek a betonhoz, alapanyagaihoz, valamint a hozzá társuló technológiához kapcsolódnak.

Pályázni az alábbi 3 kategóriában lehet:

Betonépítészet tervezőknek

Betonépítés, építészet egyetemi hallgatóknak

Anyag, technológia egyetemi hallgatóknak


A beérkezett munkákat független zsűri véleményezi, és azokat a pályázókat díjazzák, akik egyedi látásmóddal, új felfogásban, illetve a legmagasabb szakmai színvonalon használják a betont. 

A pályázat beadási határideje: 2021. június 30. 24:00. További részleteket itt lehet olvasni.