Közélet, hírek

Mondd meg te, milyen legyen Csepel új arca!

2016.11.25. 12:30

A nemrég kiírt, mindenki számára nyílt Csepel Arca ötletpályázat célja a csepeli Kossuth Lajos utcai Ü1 és Ü2 üzletközpontok arculat- és designváltásának kortárs építészeti, társ- és képzőművészeti lehetőségeinek bemutatása. A pályázatok már beérkeztek, és most a közönségen a sor, hogy december 8-ig szavazzon az általa legjobbnak ítélt tervekre.

Jelenleg a Csepel belvárosában lévő lepényépületek erős „retro” hangulatot árasztanak iparosított technológiával épített környezetükben. Megjelenésük, térszervezésük, környezetkapcsolataik, technológiai és energetikai állapotuk egyaránt korszerűtlen, elavult. Csepel közlekedésszervezése okán ezen épületek környezete tömegközlekedési gócpont, csepeliek tízezrei fordulnak meg itt napi szinten. Az Önkormányzat szándéka ezen területek és létesítmények újrakomponálása, bevonása a csepeli közösségi életbe. Célja egyben a kerület megítélésének szűkebb és tágabb értelemben vett újraformálása. 

A megújulás egy már régóta tartó folyamat következő állomása lenne, amely jelképezi az eddig elvégzett munkát és kijelöli a jövőben elvégzendő feladatok szellemi hátterét. Megjelenésében olyan önmagán túlmutató, másodlagos jelentéstartalmakat hordozzon, ami Csepel belvárosának karakterét képviselni tudja. Építészeti jelként szolgáljon mind a csepeliek és a Csepelen átutazók számára. 

A beérkezett pályaműveket most közönségszavazásra bocsátják, a terveket egyúttal szakértői zsűri is véleményezi. A terveket megnézegetni, és a legjobbnak ítélt pályamúre szavazni ezen az oldalon lehet, legkésőbb 2016. december 8-án 12:00 óráig.

forrás: csepelarca.hu