Közélet, hírek

Nemzetközi design díj döntőjében a CROMA betonpad

2016.09.22. 08:02

A VPI Beton terméke, a CROMA betonpad bejutott a nemzetközi design díj, a Blueprint Awards döntőjébe. Egyetlen magyar döntősként olyan nevek mellett szerepel, mint Zaha Hadid Architects vagy Marcel Wanders holland sztárdesigner.

A Blueprint Awards egy londoni székhelyű, nemzetközi építészeti és design díj. Több kategóriában rangos nemzetközi szakmai zsűri válogatja ki a pályázók közül a döntőbe jutó legjobbakat. Idén a Best Product Design kategóriában a VPI Beton terméke, a CROMA betonpad bejutott a legjobbak közé. A döntőbe jutott termékek közül a nemzetközi zsűri választja ki a díjazottakat az október 20-i londoni díjátadó gálán. 

Betonpad – a találkozási pont

A CROMA betonpad rendszer kifejlesztése során a cél egy olyan köztéri objektum létrehozása volt, amely elsősorban találkozási pontként működik. A rendszer öt alapelemből áll, az alapelemek felhasználásával számtalan izgalmas térbeli kompozíció hozható létre. A CROMA több mint pad: expresszív formájú köztéri objektum. Olyan ülőfelület, ami sokféleképpen használható. Nem szabja meg, hogyan kell használni, inkább különböző lehetőségeket ad: lehet rajta ülni, napozni, uzsonnázni, mogyorót törni, beszélgetni. Szerintünk ilyen egy jó köztéri tárgy.

A CROMA pad speciális, saját fejlesztésű nagyszilárdságú finombetonból készült. Ez a beton amellett, hogy tartósan ellenáll az időjárás hatásainak, rendkívül finom, emberközeli felületek létrehozását teszi lehetővé. Ezt a betonfelületet jó megérinteni. A sima betonfelületen egy saját fejlesztésű grafikai eljárással egyedi betongrafika helyezhető el. 

CROMA betonpad többek között alábbi helyszíneken található: Váci Greens irodaépület parkja, Pollack Mihály tér, XIII. kerület Vizafogó sétány és más helyszínek.

gyártó: VPI Beton
tervező: Paunoch Renáta, Varga Péter István
gyártás: Vajda Szabolcs


forrás: sajtókölemény