Közélet, hírek

November 12-én lesz a MÉD díjátadó gálája: találkozzunk az Urániában!

2022.10.21. 15:50

Immár hagyomány, hogy a Média Építészeti Díja versenyének fináléjaként nyilvános gálát szervezünk, amely az év meghatározó építészeti eseménye mind szakmai, mind laikus olvasóink számára, Budapest egyik legszebb mozijának dísztermében. Az izgalmas előadásokkal, zsűrizéssel, közönségszavazással egybekötött díjátadóra idén november 12-én, szombaton kerül sor, jegyek már kaphatók

Tizennyolcadik alkalommal szervezi meg az Építészfórum csapata a Média Építészeti Díját, azaz a MÉD-et, amelynek fő célja, hogy a kortárs magyar építészet legjavával ismertesse meg az érdeklődő, egyre szélesebb közönséget, nem kizárólag a szakmát gyakorlókra szorítkozva, és hogy megmutassuk: lehet szórakoztatóan, egyszerűen és közérthetően beszélni az építészetről. Ahogy az előző években, úgy idén is épület, terv, valamint épített környezet kategóriában lehetett nevezni a megmérettetésre, amely lázban tartja olvasóinkat, szavazóinkat és a szerkesztőséget egyaránt.

Október 20-án sajtótájékoztató keretében mutattuk be azokat a projekteket, amelyek a több mint 160 alkotás közül a nemzetközi előzsűri döntése alapján bekerültek az élmezőnybe. Ennek megfelelően a három kategóriában 10-10-10 munka versenyez döntősként a közönségdíjért, emellett megjelölték azt az 5-5 finalistát is, akik a gála keretében prezentálhatják munkájukat a szakmai és médiazsűri előtt. 

A verseny végső fordulója ugyanis, híven a tradícióhoz, késő ősszel érkezik el – ez pedig nem más, mint egy nagyszabású díjátadó november 12-én, ötórai kezdettel az Uránia Nemzeti Filmszínházban, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A késő délután kezdődő, csaknem éjszakába nyúló kulturális esemény során látványos, fotókban bővelkedő előadásokat, filmeket láthat a közönség, a kategóriagyőztesek mellett pedig a közönségdíjak nyerteseire is ekkor derül fény. A különdíjakat az esemény partnerei adják át. A gálára ITT lehet jegyeket vásárolni, aktuális információkat is tartalmazó, frissülő Facebook-eseményünkhöz pedig ITT lehet csatlakozni. Találkozzunk minél többen!

A rendezvény szakmabelieknek 1 továbbképzési pontot ér.

A díjátadó gála megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.