Pályázatok/Magyar

Ők "A Jövő Otthonai" pályázat nyertesei

2019.06.27. 11:59

Kihirdették „A Jövő Otthonai” pályázat nyerteseit. A pályázatra összesen 43 pályamű érkezett, a szakmai zsűri abból választotta ki a nyerteseket, illetve a külön díjban részesülőket. A hallgatói jogviszonnyal rendelkező kategória és az építész, építőművész építészmérnöki diplomával rendelkező tervező kategória mellett különdíjakat is vehettek át a pályázók.

A pályázatot a szervezők kettős céllal írák ki. Egyrészt ezúttal valós helyszínre, egy kisszékelyi telekre kellett megálmodni a házat, így cél volt a vidéki élet népszerűsítése, másrészt a korábbi pályázatokhoz hasonlóan a fenntarthatósági szempontok idén is fontos szerepet játszottak. A kiemelt pályamunkákat az egyszerűség, a kortárs formák és a helyi hagyományok ötvözése jellemezte, a művek térformálásukban egyértelműen illeszkedtek a helyi hagyományokhoz

A díjkiosztó köszöntő beszédét Bertáné dr. Bényi Krisztina, a modern városok és falvak fejlesztésének koordinációjáért felelős helyettes államtitkára mondta, aki kiemelte, hogy a 2019. január 1-jén meghirdetett Magyar Falu Program pontosan azt célozta meg, hogy a vidéki települések fejlődhessenek, és örömmel fogadta, hogy „A Jövő Otthonai” pályázat célkitűzése összhangban van ezzel a programmal. 


 

A hallgatói jogviszonnyal rendelkező kategória díjazottjai:

Építész, építőművész, építészmérnöki diplomával rendelkező tervező kategória díjazottjai:

A Hörmann Hungária különdíjasai:

A Mapei Kft. különdíjasai:

Kisszékely Község Önkormányzatának különdíjasa: