Programok

Olyan anyagból vagyunk, mint álmaink – online filmvetítés

2023.05.18. 08:48

Az Építészfórum Lakhatás hetének keretében vasárnap este online filmvetítéssel készülünk, ahol Lotte Schreiber és Michael Rieper 6 ausztriai co-housing projektről és lakóikról szóló dokumentumfilmjét nézhetik meg az érdeklődők. A film az ausztriai, alulról szerveződő, közösségi lakásépítés hat mérföldkövét mutatja be, 1975-től napjainkig.


A filmvetítés itt érhető el: http://epiteszforum.hu/live

 

Lotte Schreiber és Michael Rieper mindössze 76 perces dokumentumfilmje 6 co-housing projektet mutat be Ausztriában 1968-tól egészen napjainkig. A közösségi lakóházak a lakókkal és az építészekkel (akik valamennyi esetben az általuk tervezett telep lakói) folytatott beszélgetések és montázsszerű életképek segítségével elevenednek meg előttünk. A film bemutat kisebb, 60 lakásos és jóval nagyobb, több száz lakásos közösségi lakótelepeket is, de egy valami közös bennük: lakóik erős összetartozása és lakóhelyükhöz kötődő identitásérzete. Bár a film az esetenként felmerülő problémákat sem rejti el, a végére csak még inkább vágyakozunk arra, hogy valami hasonló végre itthon is újra megtörténhessen. 

A filmet május 21-én, vasárnap este 18:00 és 20:00 között nézhetik meg az Építészfórum felületén, várunk mindenkit szeretettel!

További információk a Facebook-eseménynél.

Olyan anyagból vagyunk, mint álmaink | Such Stuff as Dreams are Made on
AT, 2019, 76’ | Német nyelven, angol felirattal | Language: German with English subtitles
Weboldal: http://www.derstoff.at/en/home/