Pályázatok/Magyar

Országos ötletpályázat bölcsődék tervezésére

2019.10.21. 10:27

Nyílt, országos, építészeti ötletpályázatot hirdet bölcsődék tervezésére a Lechner Tudásközpont. A pályázatra olyan alkotóközösségek jelentkezését várják, ahol legalább egy tervezői jogosultsággal rendelkező építész is van. 

A pályázati anyagból kiadvány készül, amely segítséget nyújt a bölcsődék tervezésénél és építésénél a beruházók és a tervezők számára, illetve kiindulópontot biztosít a bölcsődeépítés jelenleg érvényes szabványának felülvizsgálatához és szükség szerinti korrekciójához.

Az országos építészeti pályázat célja, hogy a hazai bölcsődeépítési programban olyan kiemelten jó építészeti minőségű, gazdaságosan megvalósítható és üzemeltethető intézmények jöjjenek létre, amelyek oktatásmódszertani és pszichológiai szempontból is megfelelőek, valamint a lehető legnagyobb mértékben segítik a kisgyermekek fejlődését.

A pályaművek díjazására és megvételére szánt összeg: (bruttó) 12 200 000,- Ft, a díj legnagyobb összege: (bruttó) 1 500 000,- Ft, a megvétel legkisebb összege: (bruttó) 350 000,- Ft.

A pályázatok beadási határideje december 15-e, az eredményhirdetés 2020. január 15-én lesz. A részletes jogszabályi feltételek a pályázat honlapján érhetőek el, regisztrálni és kérdéseket feltenni az e-epites.hu portálon lehet.