Közélet, hírek

PA x Platform – Nemzetközi válogatásban a Paradigma Ariadné iroda

2023.01.12. 11:47

A Paradigma Ariadné is bekerült az olasz Platform magazin válogatásába, amely 40 európai építészirodát mutat be, mint Európa következő meghatározó generációja.

Az olasz Platform magazin évek óta listázza az adott évben feltűnő olaszépítészirodákat, aminek keretében rendszerint 40 olyan stúdiót mutatnak be, melynek alapítói 40 évnél fiatalabbak és kimagasló eredményeket értek el vagy építészeti megközelítésük figyelemre érdemes.

Idén először olyan számmal jelentkeznek, amely nem csak Olaszországot, de teljes Európát veszi górcső alá, és ebbe a válogatásba került bele a Paradigma Ariadné is, olyan irodákkal együtt, mint a portugál Fala, az orosz-svájci KOSMOS, a belga Traumnovelle, a spanyol Bonel+Dóriga, a brit OMMX vagy a lengyel BUDCUD.

Luca Molinari szerkesztő bevezetőjében kiemelte, hogy az európai válogatás létrehozása és a lap horizontjának kiterjesztése egy olyantörténelmi pillanatban jön létre, amikor Európát és az európai eszmét nacionlizmusok összetüze és a háború ténye is próbára teszi. Így a válogatás egy állítás is az egységes európaiság mellet, emiatt pedig bátran terjesztették ki a válogatás határát Törökországra és Oroszországra is.

Forrás: Paradigma Ariadné