Pályázatok

Pályázat Ferizaj/Urosevac városközpontjának rendezésére

2007.12.29. 16:12

Építészeti pályázatot hirdettek a Szerbia-Koszovóban található Ferizaj/Urosevac városközpontjának rendezésére és revitalizációjára. A kiírók olyan terveket várnak, melyek felvázolják a város lehetséges fejlesztési startégiáit, s az ahhoz kapcsolódó építészeti-urbanisztikai beruházások koncepcióit.
Jelentkezési és beadási határidő: 2008. március 17.

Építészeti pályázatot hirdettek a Szerbia-Koszovóban található Ferizaj/Urosevac városközpontjának rendezésére és revitalizációjára. A kiírók olyan terveket várnak, melyek felvázolják a város lehetséges fejlesztési startégiáit, s az ahhoz kapcsolódó építészeti-urbanisztikai beruházások koncepcióit. Fontos, hogy a tervek pragmatikus és fenntartható irányvonalakat adjanak. A közlekedéi problémák megoldása is elengedhetetlen: a város jövőképében fontos szerepet tölthet be a megújult és új életre keltett vasúti infrastruktúra és a buszpályaudvar. A város így a régió közlekedési és gazdasági csomópontjává válhat.

A Mobility Centre Projekt keretében és az UN-HABITAT program támogatásával sorra kerülő pályázatra a http://www.unhabitat-kosovo.org/ honlapon lehet jelentkezni 2008. március 17-ig (ez egyben leadási határidő is).