Pályázatok/Magyar

Pályázatot hirdet a MOME-val közösen a Wienerberger formatervezők számára, bruttó 1 milliót kap az első helyezett

2024.06.05. 10:18

A pályázat célja, hogy a jelentkezők új, univerzális kerámia tetőcserepet tervezzenek. Szakmagyakorló építészek, belsőépítészek, designerek, valamint építész, belsőépítész, design, formatervezés és tárgyalkotás hallgatók jelentkezését várják. Leadási határidő: 2024. július 21.Új, univerzális kerámia tetőcserép tervezését várják a jelentkezőktől

A Wienerberger Magyarország, a Tondach kerámia tetőcserepek gyártója országos, nyílt és nyilvános formatervezői pályázatot hirdet. A „Megújuló tradíció - Új univerzális kerámiatetőcserép tervezése" című pályázat célja, hogy a jelentkezők megtervezzék a Tondach Univerzális termékcsalád legújabb tetőcserepét, amely széleskörűen felhasználható, egyben sokak számára vonzó lehet. A pályázat szakmai színvonalát emeli, hogy a Wienerberger a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME) is bevonja, amelynek szakemberei a zsűrizésben is részt vesznek. A pályázat összedíjazása bruttó 1 800 000 forint, melyet a Wienerberger ajánl fel.

A pályaműveket 2024. július 21-ig várják.

A „Megújuló tradíció - Új univerzális kerámiatetőcserép tervezése" pályázat célja, hogy a jelentkezők megtervezzék a Tondach Univerzális termékcsalád legújabb tetőcserepét, amely széleskörűen felhasználható.

A pályázat célja, hogy a jelentkezők új, univerzális kerámia tetőcserepet tervezzenek, mely illeszkedik a termékportfólióba, valamint széles körben alkalmazható. Emellett fontos, hogy a termék sokak számára vonzó legyen elsősorban azok körében, akik családi házak tervezésében, építésében vagy felújításában érdekeltek. A pályázat összedíjazása bruttó 1 800 000 forint: az első helyezett 1 000 000, a második helyezett 500 000, a harmadik helyezett 300 000 forint jutalomban részesül.

A pályaművek értékelését a szakmai zsűri 2024. július 21-e után kezdi meg és az elbírálás várhatóan július 26-áig megtörténik. A Wienerberger részéről a szakmai zsűri tagjai között van Molnár Gergely, a Tondach termékmenedzsere, Horváth András külső műszaki vevőszolgálat csoportvezető, valamint Nagy Zsolt István marketing vezető, akik Juhász Istvánnal és Féja Dorottyával a MOME formatervező művésztanáraival közösen választják ki a díjazottakat. A zsűri különös figyelmet fordít majd többek között arra, hogy a pályamunka megfelel-e a specifikációknak, tartalmaz-e innovatív, újszerű ötletet, valamint hogy hogyan illeszkedik a kollekció másik két darabjához.

A pályázaton részt vehetnek szakmagyakorló építészek, belsőépítészek, designerek, valamint építész, belsőépítész, design, formatervezés és tárgyalkotás hallgatók is. A pályázati anyagokat elektronikusan, emailben kell benyújtani 2024. július 8. éjfélig a palyamunka@mome.hu címen.

További információ és részletes pályázati kiírás elérhető a Wienerberger honlapján, a főoldalon:

www.wienerberger.hu

 

szerk.: Őze Sándor