Programok

Pár-beszéd avagy a kreativitás ereje

2010.06.01. 09:10

XV. Országos Főépítészi Konferencia Paks-Györköny, 2010. augusztus 25-27. Jelentkezési határidő: 2010. július 15. A konferencia 5 kredit pontot ér.

„PÁR-BESZÉD avagy a KREATIVITÁS EREJE”

 

A kulturális alapú településfejlesztés

A  közterek és közösségi terek a kreatív fordulat katalizátorai
, az ezekben megvalósuló vonzó kulturális és közéleti rendezvények, a nyilvánosságot élénkítő, polémiákat felszínre hozó művészeti akciók segítenek egy újfajta nyilvánosság és települési identitás megteremtésében. A kulturális alapú településfejlesztés lényege, hogy olyan új kommunikációs felületek keletkezzenek, melyeken keresztül a települések lakói egymás között és vezetőikkel érintkezhetnek. Az elmúlt évek köztér fejlesztései sokféle módon valósították meg ezt a szándékot: alternatív szórakozóhelyek kialakítása, új köztéri alkotások elhelyezése, a települési szubkultúrák és a közösségi problémákat felvető művészeti projektek (urban art, public art) támogatása, az információs hálózat és médiatér kiterjesztése. A főépítészek munkájában minden eszköz eszköz, – de elsősorban a végiggondolt településrendezési terv – ami alkalmas a köztér nyilvános jellegzetességeinek újjáélesztésére, lendületet adhat a további változások elindulásához.

XV. Országos Főépítészi Konferencia

Paks-Györköny, 2010. augusztus 25-27.

Jelentkezési határidő: 2010. július 15. 

A Konferenciát a MÉK Továbbképzési Szakbizottsága 2010/132. számon akkreditálta és 2 pont/nap továbbképzési ponttal értékelte (a Konferencia egészén való részvétel 5 pontot ér).