Közélet, hírek

Párizsban és Velencében mutatkozik be a Paradigma Ariadné

2023.05.12. 10:52

Májusban két helyen is bemutatkozik a Paradigma Ariadné külföldön: egy párizsi és egy velencei kiállításon is látható lesz a magyar iroda egy-egy munkája.

Párizsban a Barrault Pressacco építészcsapat szervezésében egy csoportos kiállítás keretén belül a KOSMOS, a Norell/Rodhe, a Ganko és további irodák társaságában mutatkozik be a Paradigma Ariadné.

A kiállítás felhívása kapcsán az építészeknek egy szabadon választható talált tárgyat kellett átalakítaniuk úgy, hogy az végül építészeti karakterekkel rendelkezzen. Ehhez minden meghívott csapat szétszerelhette, újra összerakhatta és nagyíthatta a tárgyakat. A végeredményeket rajzokon, látványterveken mutatják be a csapatok Párizs legfontosabb építészeti kiállítóhelyén, a Cité de l´architecture-ben.

A Paradigma Ariadné olyan tárgyat alakított át, amely önmagában is már az átalakulás folyamatához kapcsolódik. Egy szőlődarálót választottak, amelyet végül egy kollázs látványba illesztett óriás megastruktúra hangulatát idéző infrastrukturális épületté alakítottak. A kiállítás május 11-én nyílik meg.

Velencében pedig május 19-én 18:00-kor nyílik meg Luca Molinari és Simona Finessi, az olasz Platform magazin szerkesztőinek kiállítása a Scuola Grande Della Misericordiában. Ott a sándorfalvi tanösvényt mutatja be a Paradigma Ariadné, olyan irodák projektjei mellett, mint a Studio MUTT, az MVRDV, a Grafton Architects, Kengo Kuma stúdiója és a Renzo Piano Building Workshop.

A kiállítás hivatalos programjaként jön majd létre a Platform Architecture Festival június 23. és 26. között, ahol a Paradigma Ariadné is részt vesz a kapcsolódó előadássorozaton és beszélgetésen.

A kiállítás a Biennálé ideje alatt nyílik meg, de nem hivatalos Biennálé eseményként.

Forrás: Paradigma Ariadné