Közélet, hírek

Pénteken nyit a budai Hegyvidék Központ

2012.10.12. 08:07

2012. október 12-én pénteken nyit Szerdahelyi László tervei alapján az idei év egyetlen átadott üzletközpontja belbudán.

A másfél éves építési projekt lezárásaként hivatalosan is megnyit 2012. október 12-én Budapest XII. kerületében a 6.500 négyzetméteres Hegyvidék Központ. Az 1990-ben átadott előd, a kis üzletekkel tarkított piac viszonylag hamar kiürült, és funkcióját betöltetlenül hagyva okozott veszteséget a tulajdonos önkormányzatnak. A Csikós István tervei szerint készült piac helyére a Wing beruházásában családias hangulatú szolgáltató központ épült, Szerdahelyi László tervei alapján.

 

 

 

Váczi János, a XII: kerület polgármester-helyettese a megnyitón kiemelte a beruházók és közreműködők kifejezetten harmonikus viszonyát a környék lakóival, illetve az önkormányzati elvárásként teljesülő környezettudatos szemléletet. Az ötmilliárd forintos beruházásban a Winghez tartozó összes alvállalkozás szerephez jutott: tervezőként az Aspectus Architects, kivitelezőként a Market Építő, a bérbeadásban segédkező Easton, illetve a Strabag Property and Facility Services is – mondta el Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

 

 

A beruházó kortárs művészet iránit elkötelezettségének eredményeként Várnai Gyula Erdő a tisztáson című 70 négyzetméteres nagyságú lentikuláris nyomata díszíti az épület hatalmas bevilágító ablaka alatti közösségi teret.

 

 

 

A minipláza bérlői összetétel a kulináris élvezetek előnyben részesítését mutatja, az egyedi divatüzletek és az általános szolgáltatások,valamint a legfelső szinten elhelyezkedő irodák mellett. Az épület „very good” BREEAM előminősítést kapott, hamarosan a megvalósulás utáni állapotot fogják minősíttetni. Az esővíz és a szürkevíz felhasználása, a ezer négyzetmétert meghaladó zöldtető, valamint az éttermekhez kapcsolódó zsírleválasztók a környezet védelmét szolgálják - mondta Mucsi György, a Wing Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Az épület terveit korábban az Építészfórumon mutatta be a vezető tervező. 

Lányi András