Épületek/Ipari és kereskedelmi épület

Piac, Csepel

2002.04.05. 14:44

Tervező: Vékony Péter, Berzsák Zoltán (4Plusz Építész Stúdio Kft.)

[imagelist|imgid=|name=Untitled-1.jpg|title=-]Csepelnek új piaca van. Hagyományos és mégis modern. A 13 ezer négyzetméteres területen 83 üzlet, 220 őstermelői és 32 iparcikk árusítóhely, kétszáz parkoló várja a vásárlókat.

A második világháború után épült piac elavult. Az önkormányzat kezdeményezésével és a kereskedők együttműködésével a beruházás szakaszosan készült el. Elsőként, 2000-ben az őstermelői csarnok és a központi épület, 2001-ben két üzletsor, a húsos csarnok és a barátságos pihenőtér került tető alá. Néhány nap múlva a piac északi részének üzletsorát adják át. A beruházás tervezéssel, előkészítéssel, bontással, kártalanítással, a kivitelezési és egyéb járulékos költségekkel együtt egy milliárd forintba került.

A csepeli az építkezés befejezése után is hagyományos és mégis modern piac, de nem bevásárlóközpont lett. A jól áttekinthető, tágas elárusító területek, üzletek, ugyanúgy mint a régi piaci standok, már most is népszerűek a csepeliek körében, a húsvét előtti bevásárláskor igen nagy volt a forgalom. 

Tervező: Vékony Péter, Berzsák Zoltán (4Plusz Építész Stúdio Kft.)
Beruházó: Csepeli Piac Kft.