Design/Belsőépítészet

Purometallo és Concrete Optik vékonybevonatok – utánozhatatlan szépségű dekoratív felületek

2021.03.29. 14:05

Az Avers Fiber kínálatában elérhetők az olasz Ideal Work új innovatív fedőburkolatai, melyek egyedi hatású felületeket eredményeznek. A Purometallo, a Microtopping és a Concrete Optik új lehetőségeket nyitnak meg a belsőépítészetben.

Az Ideal Work az építési alapanyagok és dekoratív fedőburkolatok gyártása terén szerzett húsz éves tapasztalatát felhasználva folytatja újabb és újabb egyedi, esztétikus, innovatív felületeket eredményező cement polimerek megalkotását.

A belsőépítészet számára nem csak a szép és változatos, középületekben és magánlakásokban egyaránt hasznosítható padlóburkolatok, de a falakon, íves felületeken és bútorokon is alkalmazható fedőrétegek széles választékának megteremtése is kihívást jelent.

Válaszként az Ideal Work a legkülönbözőbb szükségleteket kielégítő termékek fejlesztését tűzte ki célul, melyek bármely környezetet egyedivé tesznek:

A Microtopping Wall Texture az Ideal Work mikrocementjének modernitását és minimalista egységességét ismétli, melynek köszönhetően egyedi felületek sora alakítható ki. Az anyag bármilyen szilárd falra felvihető, és elegendő csupán néhány milliméter vastagságban alkalmazni.

A Concrete Optik rendszer csupán 2 mm vastagságú felvitelével a látszóbeton felületek ipari jellegét imitálhatjuk.

A Purometallo egy exkluzív, fémporokat tartalmazó termékcsalád, melynek segítségével bármilyen felület nemessé és elegánssá tehető. Fontos, hogy az anyagokat minősített szakkivitelező vigye fel, mivel a technológia szakértelemet és speciális eszközöket igényel.

New York-i üzlethelyiség:

Kivitelezés éve: 2020

Hely: New York, Soho

Használt termék: Concrete Optik, Microtopping

New York legtrendibb városrészében, a luxury shopping élményt kereső vásárlók által kedvelt Sohoban található ez az elegáns üzlet. Az Ideal Work termékei segítségével az üzletbelsőben ipari hangulatot sikerült elérni, mely a brutalista építészet alkotásaira emlékeztet.

Wijnegemi rezidencia:

Kivitelezés éve: 2020

Hely: Wijnegem, Belgium

Designer: Steven van Dooren, De Waal Schilderwerken

Fotó: Charlotte van Beek

Használt termék: Purometallo GOLD, Microtopping

Az aranyszínű Purometallo enyhén tükröződő felületének köszönhetően figyelemfelkető hatású; a modern és nyitott elrendezésű belgiumi otthon visszafogott konyhaszigetét a tér legfeltűnőbb elemévé változtatja.

Belgiumi otthon:

Kivitelezés éve: 2020

Hely: Belgium

Designer: Goeyvaerts Haarden & Interieur

Fotó: Charlotte van Beek

Felhasznált termék: Purometallo BRONZE

A meleg színű anyagok kellemes hatását a semleges árnyalatok felerősítik. Ezért került a Purometallo BRONZE ennek a belgiumi családi háznak több falára. Mint a képen is látható, az anyag jól kombinálható a Microtopping bevonattal.

Kandalló egy vancouveri otthonban:

Kivitelezés éve: 2020

Hely: Vancouver, Canada

Felhasznált termék: Purometallo PEWTER

Ebben a kanadai, vancouveri otthonban is a Purometallo termékcsaládra, méghozzá az ónötvözet színű változatra esett a választás a helyiség fókuszpontjának, a tűzhelynek kialakításakor. Az anyag segítségével az egyszerű fűtési funkciót betöltő kandallóból feltűnő és izgalmas design elem lett.

Kazan Palace Hotel:

Kivitelezés éve: 2018

Hely: Kazany, Tatárföld, Oroszország

Kivitelező: Polimeks Group

Felhasznált termék: Purometallo CORTEN, Microtopping, Lixio

Kazany, Tatárföld fővárosa Oroszország egyik fontos kulturális, kereskedelmi és ipari központja, így nem csoda, hogy az utóbbi években felmerült egy ötcsillagos szálloda nyitásának ötlete. A közelmúltban átadott Kazan Palace Hotel egy 1910-ben épült, ám már rég használaton kívüli kórházépület átalakításával jött létre. A koncepció fontos eleme volt az épület történelmi külsejének megtartása, míg a belsőben ipari hangulatú, mégis luxus terek kialakítására törekedtek. Ezt a hatást az Ideal Work több termékének együttes alkalmazásával sikerült elérni. A falakat Microtopping cementbázisú bevonattal látták el, mely látszóbeton hatású. A márványos felületeket a Lixio terrazzo burkolat adja, míg a rozsdás hatású elemeket a Purometallo CORTEN segítségével alakították ki. Utóbbi termék érdekes felületét egy speciális aktivátornak köszönheti, mely reakcióba lép az oldatban lévő vassal.  

Szerk.: Paár Eszter Szilvia