Közélet, hírek

Református gyülekezeti központot hozhatnak létre a II. kerületben

2023.01.02. 17:12

Egy kormányhatározat révén ingyenesen került a Pesthidegkúti Református Egyházközséghez az állami tulajdonú, II. kerületi, több mint 3800 négyzetméternyi ingatlanrész. 

December végén hirdették ki a Magyar Közlönyben azt a kormányhatározatot, amely a Budapest-Pesthidegkúti Református Egyházközség Gyülekezeti központjának megvalósításához szükséges intézkedésekről szól. 

Amint az a szövegből kiderül, a kormány úgy határozott, hogy a Budapest II. kerületében, az 53075 helyrajzi számon található állami tulajdonú ingatlan 3858/18899 tulajdoni hányadát, amely 3858 m2 nagyságú területnek felel meg, ingyenesen az egyházközség tulajdonába adja "hitéleti feladatok ellátásának elősegítése érdekében". Az érintett helyrajzi számú ingatlan a nyilvántartás szerint a Hidegkúti út 19-29. szám alatt található. 

A telekmegosztás elősegítése céljából megbízták a belügyminisztert, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság útján az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő és az egyházközség közötti együttműködési megállapodásban működjön közre - ebből sejthető, hogy a kórháznak is van érdekeltsége az ingatlanon, így például az ápolási osztály épülete is, amelynek felújítása a közelmúltban fejeződött be.

A leendő központról egyelőre nincs más publikus információ - érdeklődtünk róla az egyházközségnél is, válaszukkal frissítjük cikkünket.