Nézőpontok/Vélemény

Rekord részvétel és inspiráló víziók az Irodaházak Éjszakáján

2014.10.14. 12:36

Október 10-én hajnali két óra körül csendesedett el a Regus Bank Center a népszerű éjszakai irodatúra utolsó állomásaként. Az Irodaházak Éjszakája III. rekord részvétellel és inspiráló víziókkal fogadta az építészekből, belsőépítészekből, lakberendezőkből, ingatlanfejlesztőkből, létesítménygazdálkodással foglalkozó szakemberekből álló közönséget, akik az éjszaka leple alatt a 20 éves Madách Trade Centert és a Graphisoft Parkban található Microsoft „mikrokozmoszt” is felfedezhették.

Az irodatúra első állomása az éppen 20. születésnapját ünneplő Madách Trade Centerben volt, ahol Elter Éva ügyvezető igazgató tartott előadást. Hangsúlyozta, hogy a legnagyobb és egyben leghűségesebb bérlők mellett mennyire inspiráló számukra a fiatalos, „Y generációt” képviselő cégek jelenléte. A vendégek egy élő példát is megtekinthettek – a 10-12. emeleten működő WhitePages irodát –, ahol Nikola Martinovic belsőépítész, illetve az Europa Design bútor és robotbemutatója színesítette az eseményt.

Már este 11 óra körül járt az idő, amikor a Graphisoft Park „M” épületében – természetesen a kellő biztonsági protokoll keretében – előbb Kocsány János, a park vezérigazgatója, majd Holló-Takács Krisztina a Microsoft irodavezetője a jövő munkakörnyezetét bemutató prezentációja után szabadon lehetett barangolni a munka- és rekreációs terekben.

A vendégeket szállító party busz (és két további busz) már jóval éjfél után gördült be a Szabadság térre. Mivel az est vezérfonala a cégmérettől független, új generációs munkakörnyezeti igényekre adható válaszok voltak, a Regus Bank Centerben Hamza Zoltán bérbeadásért felelős vezető ehhez kapcsolódva mutatta be, hogy milyen lehetőséget tudnak kínálni irodabérletre – beleértve a mobil munkavégzést és részmunkaidős megoldást támogató lehetőségeket –, továbbá a virtuális iroda, üzleti társalgó és tárgyaló helyiség szolgáltatásaikat.

„Közel 70%-kal nőtt az előzetesen regisztrálók száma, rekord részvételt könyvelhetünk el, inspiráló víziókkal gazdagodhattak a résztvevők, mindez megerősített bennünket, hogy érdemes folytatnunk az eseménysorozatot jövőre" – összegezte az OGH Hírügynökség kérdésére a tapasztalatait Feuertag Ottó, az Irodaházak Éjszakája rendezvénysorozat alapító tulajdonosa, valamint Harkácsi István, az irodakereso.info tulajdonosa, aki egyben az esemény társszervezője is. Előkészületben tehát az Irodaházak Éjszakája IV. 2015 tavaszára…

(A hír szerzője: OGH)