Programok

Savaria nyári egyetem

2008.06.13. 11:39

téma: A történelmi városmagok közterületeinek megújítása
Június 30-ig jelezzék részvételi szándékukat!
Szombathely
2008. augusztus 3-9.

SAVARIA URBANISZTIKAI NYÁRI EGYETEM
XLI. évfolyam
Szombathely
2008. augusztus 3. - 9.


A TÖRTÉNELMI VÁROSMAGOK KÖZTERÜLETEINEK MEGÚJÍTÁSA
- Tapasztalatok, elemzések, tanulságok -

Célcsoportok:

  • 1. építészek, városépítészek, főépítészek
  • 2. polgármesterek
  • 3. városigazgatási szakemberek és menedzserek
  • 4. városvédő civil szervezetek


A Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem 2008 évi programja a történelmi városmagok megújításával foglalkozik. A történelmi városmagok városaink identitásának fő hordozói, amik azonban növekvő forgalmi terhelésnek vannak kitéve, és az értékes épületállomány is felújításra szorul. Az európai városok már csaknem mindenütt megoldották az átmenő forgalom kiiktatását és a közúti forgalom csillapítását, egyben jelentős rehabilitációs programokat valósítottak meg annak érdekében, hogy a városmagokat visszaadják a gyalogosoknak, élhetőbbé tegyék, és értékeit megőrizzék. Magyarországon az utóbbi másfél évtizedben gyorsultak fel az ilyen jellegű programok, amik keretében számos városban nem csak az épületállomány, hanem a közterületek: a terek és utcák megújítására is sor került. A közterületek megújítása ma már legfontosabb mai városfejlesztési feladataink közé tartozik. Elérkezett az ideje, hogy nyilvánosságot biztosítsunk az eddigi eredményeknek, és az összehasonlító szakmai vita ajánlásainak birtokában folytassuk történelmi városaink megújítását.

A nyári egyetem résztvevői 6 továbbképzési pontot kapnak a Magyar Építész Kamara Továbbképzési Szakbizottság akkreditációja és döntése következtében.

Részletes program, a http://www.vasitit.hu/index.php?site=snye weboldalon olvasható.


További információ


A 41. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem 2008. augusztus 3 - augusztus 9. között kerül megrendezésre. Az előadások a Szombathelyi Egészségügyi Főiskola (9700 Szombathely, Jókai Mór u. 14. tel.: 94/311-170, fax: 94/316-820) nagytermében kerülnek megtartásra. A résztvevők elszállásolásáról a főiskola 2-4 ágyas szobáiban gondoskodunk. Külön kívánságra egyágyas szobát is biztosítunk 2.500 Ft/éjszaka többletköltség térítése ellenében. A szállás már augusztus 3-án, vasárnap délután elfoglalható. Az étkezés 4-én reggelivel kezdődik.

Részvételi díj:

  • hazai résztvevők: 65.000,-Ft + 13.000,-Ft ÁFA
  • napidíj: 14.000,-Ft + 2.800,-Ft ÁFA
  • főiskolás, egyetemista számára: 20.000,-Ft + 4.000,-Ft ÁFA
Kísérőknek (akik nem igénylik a szakmai rendezvényen való részvételt) 40.000,- Ft + 8.000,-Ft ÁFA a részvételi díj.
Az előadásokon angol szinkrontolmácsolást biztosítunk.
Kérjük az érdeklődőket, hogy a mellékelt jelentkezési lap felhasználásával 2008. június 30-ig jelezzék részvételi szándékukat. A végleges, részletes programot érkezéskor a helyszínen kapják meg a résztvevők.