Közélet, hírek

Somogyi Pál és Makk Attila Az év belsőépítésze - 2003

2004.02.23. 09:58

A „tett színhelyén”, a Somogyi Pál és Makk Attila átal tervezett Aranytíz épületében adták át „Az év belsőépítésze” díjat.

A „tett színhelyén”, a Somogyi Pál és Makk Attila átal tervezett Aranytíz épületében adták át „Az év belsőépítésze” díjat, melyet immár hatodik alkalommal hirdetett meg a MÉK Belsőépítész tagozata. Somogyi Pál Ferenczy díjas belsőépítész és Makk Attila az MD Stúdió belsőépítészeként érdemelte ki idén a megtisztelő címet. A díjat dr. Finta József építész, a zsűri elnöke, és Laki Péter, a LAKI Rt. elnök-vezérigazgatója adta át az Aranytíz Művelődési Központban rendezett ünnepségen. A díjátadáson jelen volt Dr. Steiner Pál, a kerület polgármestere, az önkormányzati tulajdonban lévő ház „gazdája”, és O. Ecker Judit, a MÉK Belsőépítész tagozata vezetője is. A díjazottak az aranyozott bronz emlékplakett mellett fejenként háromszázezer forint pénzdíjat is átvehettek a LAKI Rt. jóvoltából.

Somogyi Pál nevéhez számos kultúrház tervezése és megvalósítása fűződik. Ő tervezte többek között a Gödöllői Művelődési Házat, a Salgótarjáni Ifjúsági Házat és az Almássy téri szabadidő központot is. Nevéhez kapcsolható a Marokkói, Izraeli, Dél-Koreai Nagykövetségek belsőépítészeti munkája, valamint éttermek, szállodák, mozik belső kialakítása. Makk Attila, aki a Kolosy téri piac átalakításával vált szakmai körökben ismertté, évek óta egy műteremben dolgozik Somogyi Pállal.