Programok

Start Architecture - építészeti és közéleti kerekasztal Prágában

2008.02.13. 11:44

Február 14-én, 19.00-kor Bořek Šípek építész, Jakub Patočka szociológus és Jan Hřebejk cseh filmrendező beszélget a ROXY/NOD klubban, Prágában.

A korábbi tanév sikeres előadássorozatát folytatva idén is megszervezi a Centre for Central European Architecture a közéleti- építészeti kerekasztal beszélgetéseket.

A fő téma: építészeti oktatás és a kortárs építészet kihívása
A vendégek: cseh építészek és oktatók, s azok meghívott vendégei

Miért éppen "START ARCHITECTURE"?
Napjainkban, mikor a gazdasági hatalom irányítja, befolyásolja leginkább a kortárs fejlesztéseket, társadalmunk alakulását, az egyik legfontosabb feladatunk, hogy az építészet lényegét vizsgálva, annak szerepét tisztázzuk. Szükséges bevonni az építészek új generációját a közös gondolkodásba, tapasztalatok megosztásához, vizuális életünk, szemléletünk fejlesztéséhez. Az építészek megmozgatását, provokálását és közéleti szerepvállalását az oktatási intézményekben kell kezdeni. A Start Architecture sorozat erre tesz kísérletet meghívott vendégei segítségével.

A második előadás február 14-én lesz, 19.00-kor, amikor Bořek Šípek építész, Jakub Patočka szociológus és Jan Hřebejk cseh filmrendező beszélget a ROXY/NOD klubban, Prágában. (Prága, Dlouha 33)


A sorozat következő beszélgetései:

2008. március 13.
Pavel Liška, V.C. VŠUP
vendégek: Magdalena Jetelova és Peter Noever

2008. április 30.
Emil Přikryl, a ŠA AVU vezetője

2008. május 16.
Vladimír Šlapeta, FA VUT