Programok

Svájci hatás a tájépítészetben - kiállítás

2018.02.27. 17:39

Március 1-én, este hat órakor "The Swiss Touch of Landscape Architecture" címmel kiállítás nyílik a svájci tájépítészetről a budapesti Francia Intézetben. A kiállítást Peter Burkhard, Svájc magyarországi nagykövete fogja megnyitni.

A kiállítás koncepciójának keretéül szolgál a bevezető elméleti és történeti feldolgozás. Ebben megismerhetjük a kertek történetét, valamint hogy a tudományág úttörői milyen szerepet játszottak a fejlődés során, megemlékezve a nagy svájci kiállítások fontos szerepéről, illetve a Lausanne Jardins-ről, a városi kertek művészetének nemzetközi fesztiváljának sikeréről is. A második rész, amely a koncepció központi részét képezi, bemutatja a legfőbb szereplőket, vagyis a tájépítő irodákat. Az utolsó rész a tájépítészet új hullámának munkáival ismertet meg.

A tájépítészet gyökeresen átalakította a környezetünket és azt, ahogyan azt értelmezzük. Tanúi vagyunk a közterek, a városok és a városkörnyék fejlesztési projektjeinek, a városi zöldterületek kezelésének, a parkok és kertek létrehozásának, illetve a mezőgazdasági területek tájba való integrációjának. 

A svájci építészek projektjei a formák szépségét hangsúlyozzák, ugyanakkor figyelembe veszik az ökológiai szempontokat is: a hely szellemének és történelmének tiszteletben tartása együtt jár a környezet messzemenő tiszteletével, valamint a javasolt megoldások eleganciájával. A kiállításon felfedezhetjük ennek a lenyűgöző megközelítési módnak gazdagságát, sokszínűségét és összetettségét.

A kiállítás megtekinthető 2018. március 30-ig.

A Svájci Nagykövetség szervezésében.

A kiállításról bővebb információ ezen a linken érhető el.

Időpont: 2018. március 1., 18:00
Helyszín: Francia Intézet