Programok

Szabad szemmel: BERLIN (tanulmányút)

2014.03.11. 12:04

Az Építész Továbbképző tanulmányútja Sylvester Ádám vezetésével április 10-15 között: Prága - Berlin - Potsdam - Drezda.

Közeledik a tavasz, az időjárás javulása az idei utazási idény indulását is jelzi. Tanulmányutunk Európa építészetileg egyik legizgalmasabb, az elmúlt két évtizedben leginkább átalakuló, fejlődő városába vezet. Berlin a 'fal' leomlása óta rengeteget változott és változik ma is. Évről évre találni újdonságokat, az útlezárások, a toronydaruk erdeje, a városban mindenhol feltűnő kék vízvezetékek jelzik a folyamatos átalakulást. Berlin történelme, hangulata egyedülálló, és ezt csak tovább gazdagítja a városban megtalálható világhírű kultúrális élet, múzeumok sora. Berlin ismerete nélkül a jelenkori Európa is csak részben érthető.

Minden utazással az a célunk, hogy résztvevőink minél magasabb szakmai színvonalon, minél több, érdekesebb élménnyel gazdagodjanak. Minden utat egyforma gondossággal szervezünk, de ha szabad ilyet mondani, Berlin városa (és az oda most ötödjére induló tanulmányutunk) egyike személyes kedvenceinknek is. A hat napos út során különbusszal mozogva alaposan bejárjuk Európa egyik legizgalmasabb városát, mely egyben Németország fővárosa is. Emellett egy napra kirándulunk Potsdamba, illetve az oda és vissza úton megállunk Prágában és Drezdában 2-3 órára.

Az utazás időpontja: 2014. április 10-15.
szakami vezető: Sylvester Ádám DLA

Tervezett program:

1 nap: utazás Berlinbe különbusszal, pihenő Prágában, ebédszünet

2. nap: vezetett és szabad városnézés (útvonal: Reischtag, kormányzati épületek, Magyar Követség, Unter den Linden, Friedrichstr., Checkpoint Charlie, Bebelplatz, Humbold Egyetem, Collegium Hungaricum)

3. nap: vezetett és szabad városnézés (útvonal: Főpályaudvar, Zsidó negyed, Múzeum sziget, Alexander Platz és környéke, Kreuzberg, Zsidő Múzeum, ...)

4. nap: vezetett és szabad városnézés (útvonal: Potsdamer Platz és környéke, Filharmónia, Nyugat-Berlin, Kurfürsterdamm, Olimpiai Stadion, Le Corbusier: Unité h'abitation, Charlottenburg, AEG)

5. nap: kitekintés Berlinből: vezetett és szabad városnézés Potsdamban, szabadidő Berlinben (pl. múzeumlátogatás)

6. nap: hazautazás, megálló Drezdában, szabadprogram a belvárosban.

Részvételi díj: 79700Ft/fő
mely tartalmazza:
- különbuszos utazást az egész út során
- elhelyezést középkategóriás szállodában, kétágyas szobákban, büféreggelivel
- szakmai idegenvezetést, segédanyagot, térképet
nem tartalmazza:
- az esetleges múzeumi és egyéb belépőket, tömegközlekedést
- napközbeni ellátást
csoportkísérő: Szendrei Zsolt

MÉK továbbképzési pontérték: 4 pont (2013/361)

További információ az Építész Továbbképző weboldalán.

Kérjük, amennyiben érdekli az utazás, mihamarabb jelezze ezt emailen vagy telefonon!

epitesztovabbkepzo@chello.hu
tel: 1/784-1791