Pályázatok/Magyar

Székesfehérvár történeti központja 2017 - nyílt pályázat

2017.10.09. 05:49

Az MMA nyílt pályázatot hirdet fiatal építészeknek, amelyre karakteres építészeti eszközökkel megfogalmazott, az egyedülálló építészettörténeti és régészeti emlékeket méltó módon bemutató terveket várnak Székesfehérvár történelmi központjában, ahol a látogatók megismerkedhetnek az Árpád-ház szellemi és tárgyi örökségével. A pályázat leadási határideje november 28.

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata, valamint a részletes szakmai program helyszínének virtuális otthont nyújtó Székesfehérvár MJV Önkormányzata nem kapcsolja a felhívást bármely kivitelezés vagy közvetlen megvalósítás céljához, így a pályázati felhívás megjelentetése hátterében nem áll építési szándék, a valós helyszín mellett teoretikusnak tekintendő, mégis inspirálója lehet egy ilyen témájú jövőbeni közös gondolkodásnak.

A pályázatok révén annak beépítési módjával, a lehetséges tömegkapcsolatokkal, a fedett és nyitott terekkel kapcsolatban ugyanakkor a szakmai és laikus közeg is olyan gondolatokhoz juthat, melyek segítségül szolgálhatnak a terület jövőbeni hasznosításához.

A részletes pályázati kiírás itt található. 

Leadási határidő: 2017. november 28.