Programok

Technológia és építészet II - Parametrikus építészet | FINTA Stúdió @Hungexpo

2023.04.06. 12:27

A Finta Stúdió idén programsorozatot indított Technológia és Építészet címmel, melynek második állomását a stúdió által tervezett Hungexpo Főépületében rendezik meg. A május 15-i esemény minden érdeklődő számára ingyenesen látogatható.

1995-ben alapították a Finta és Társai Építész Stúdiót, mely ekkorra már megalapozott és folyamatosan fejlődő szaktudással, építészeti és belsőépítészeti tervezéssel, illetve komplex generáltervezési feladatokkal folytatta tovább útját. Mára már olyan állandó csapattal és szaktervezői kapcsolatokkal rendelkezik, mely mérete és felkészültsége alapján alkalmassá teszi bármely léptékű és funkciójú épület komplex, világszínvonalú megtervezésére.

// PROGRAM //

A Finta Stúdió idén népszerű programsorozatot indított Technológia és Építészet címmel, melynek második állomása a Hungexpo Főépületében kerül megrendezésre.

A Finta és Társai Építész Stúdió 2018-ban kapott megbízást a Hungexpo teljes területének korszerűsítése és bővítése kapcsán egy revitalizációs program keretein belül. Ekkor támadt igény a kiállítási csarnokainak közvetlen közelében fekvő korszerű, landmark-jellegű fogadócsarnok megtervezésére is, mely a Hungexpo Főépülete lett.

A Főépület parametrikus tervezési metódusáról szóló előadásnak egyedülálló módon maga az épület ad majd helyet. Az előadás során kitérünk a megbízás hátterére, a koncepció ismertetésére, illetve szó lesz arról is, hogy hogyan formálták az épületet a terület adottságai, illetve a megbízói kérések mentén kialakított koncepcionális változások.

Az esemény végén kerekasztal beszélgetés lesz Ganczer Gáborral, a Hungexpo vezérigazgatójával.

Meghívott előadó: Dóczé Péter DLA

Az esemény ingyenesen látogatható.

További információk: FB // web